Annonse
Sør-Korea har i de siste årene vært et av de mest populære filmlandene og har greid å imponere hele verden med førsteklasses filmer fra fremadstormende regissører som Lee Chang-dong (Oasis, Peppermint Candy), Kang Je-gyu (Taegukgi, Shiri), Bong Joon-ho (Memories of murder, The Host) og de to mest kjente; Kim Ki-duk som har har imponert verden med sine vakre og dype historier, og Park Chan-wook som gjort det stort med sin hevntriologi.

Broderlandet i nord har derimot ikke noe rykte på seg som en filmnasjon, ikke så veldig overraskende siden det er kjent for å være et land gjort svært isolert av staten. Et lite steg i det riktige retningen ble gjort nylig, den franske filmdistributøren Pretty Pictures har kjøpt rettighetene for fire filmer fra Nord-Korea. Tre av de er eldre filmer som ikke har fått visning i vesten før og en ny film som ble sett av rundt åtte millioner koreanere. Filmen som har fått den engelske tittelen The Schoolgirl's Diary handler som tittelen tilsier om en tenåringsjente sine drømmer og ønsker. Filmen blir beskrevet som en drama/komedie.

Filmen får mest sannsynlig premiere i vesten på nyåret, Pretty Pictures håper på å få filmen satt opp ved Cannes filmfestival. Vi får håpe det kan hjelpe for å gjøre Nord-Korea litt mer åpent.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse