Annonse

Filminfo og video

She's the Man

She’s the Man har i bunn og grunn en veldig enkel historie, selv om filmskaperne ønsker å få det til å være noe annet. Bare hør på dette: ”Duke vil ha Olivia, som liker Sebastian, som egentlig er Viola, hvis bror er kjæreste med Monique, så hun hater Olivia, som dater Duke bare for å gjøre Sebastian sjalu, Sebastian er egentlig Viola, som er dødsforelsket i Duke.” Det filmen rett og slett handler om er dette: Viola er meget fotballinteressert, og da skolen hennes legger ned fotball-laget og guttene nekter å spille med jenter, ser ikke Viola andre muligheter enn å kle seg ut som sin bror Sebastian, for å prøvespille for en annen skole. Dette foregår selvsagt ikke uten komplikasjoner, og det skjer en forelskelse her og en forelskelse der. Alt ender selvfølgelig bra til slutt, prinsessen får sin prins, blir banens beste spiller og vinner ære og berømmelse i all evighet. Gid det bare hadde vært så enkelt i det virkelige liv.


Etter å ha sett en del filmer med Amanda Bynes, noe jeg litt vemodig innrømmer at jeg har gjort, så er det veldig lett å finne likheter mellom disse. Jeg har en følelse av at frk Bynes bare kan spille en type rolle, og det er denne litt vimsete småjenta, noe hun jo for så vidt får til de fleste ganger. Dessverre er det slik at man ønsker gjerne litt mer variasjon, hvis ikke blir det lett å mislike henne og hennes filmer.

Jeg har litt vanskeligheter med å plassere filmen, den har egentlig en del likheter med Bend it like Beckham. Starter som en ren film som handler om fotball, men etter hvert som tiden går blir det mindre og mindre fotball i fokus, og mer og mer kjærlighet i lufta. Begge filmene tror jeg hadde kommet mye bedre ut av det hvis de hadde holdt seg til et tema, og ikke blandet dem slik. Hvorfor filmskapere alltid mener det må være med kjærlighet i en ungdomsfilm, er fremdeles et mysterium for meg. Og hvorfor amerikanerne lager film om fotball er jeg fortsatt også nysgjerrig på, da de tydelig har null peiling på hva denne sporten innebærer, men vil helst ha det så lukseriøst og enestående som mulig. De får til å se ut som brassespark er dagligdags i de fleste kamper.


Filmen skal være basert på Shakespeare-skuespillet ”Twelth Night”, hvor man finner igjen navnene Viola, Olivia og Sebastian. Hovedhistorien her er også at Viola kler seg ut som sin tvillingbror og komplikasjonene kommer lett frem. Shakespeare er en mesterforteller og dette vitner på at hans fortellinger faktisk er like aktuelle i dag som for 400 år siden.

Men She’s the Man er ikke bare dårlig film, den har sine øyenblikk hvor du trekker på smilebåndet og det er en film som kommer unna som en grei underholdning en kveld du ikke har annet å gjøre.


Ekstramateriale:
Theatrical trailer
Deleted scenes
Music video
Gagreel
Making the man
The Toupe
Inspired by Shakespeare
What makes a man?
Making up the man
Commentary with Ewan Leslie and producer Lauren Shuler Downer
Commentary with cast & crew
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse