Annonse

Filminfo og video

Rikets Rst

TV2 sin seersuksess Rikets Røst blir i disse førjulstider utgitt i en fin 2 disk utgave med alle de store høydepunktene i seriens tre første sesonger. Med over fem timer med et satirisk blikk på hva som skjer innenriks og utenriks er nok sjansen stor for at denne DVD’en havner under veldig mange juletre i år.

Otto Jespersen er kjent for å være en komiker som både vekker harme og hyllest, for meg befinner han seg et sted i mellom. For i motsetning til hans tid i Torsdagsklubben og kultserien O.J. fremstår han mye mildere i Rikets Røst. Noe av grunnen er nok at han må dele programmet sitt med andre dyktige humorister, spesielt Zahid Ali får meg til å trekke på smilebåndet med sine innslag hvor han harselerer med folk sine fordommer. Henrik Elvestad begynner å bli et kjent fjes etter hvert. Han har mange års fartstid som innslagreporter og som programleder, likevel var det litt merkelig å se han på rollelisten i den kritikerroste norske filmen Reprise i år. I Rikets Røst kjøre han den samme stilen som han hadde i Torsdagsklubben, hvor han er ute og tar pulsen på aktuelle saker med et skeivt blikk.

Espen Eckbo kjenner vel de aller fleste godt til, på DVD’en her er han ikke levnet mye tid, men de innslagene han har er noe av det beste med Rikets Røst, spesielt når han kommenterer forskjellige sportsbegivenheter. Det feminine innslaget i Rikets Røst er Sigrid Bonde Tusvik som har fått i oppgave å måle kunnskapen og interessen til de som gjør Norge til Norge. Resultatet er ikke alltid like oppløftende.

Personlig liker jeg aller best Seniornytt og Trendmagasinet i Rikets Røst, det er en bisarr glede i å få slengt alle fordommer man måtte ha mot eldre mennesker slengt rett tilbake i fjeset. Disse innslagene tar ungdomskultur på kornet


I Studio så har Jespersen besøk av alle slags gjester, fra Olsenbanden jr. til pornostjernen Thomas ”Rocco” Hansen. Intervjuene er ujevne, noen ganger meget morsomt, andre ganger et langt gjesp. Dessutten gjentar Jespersen seg litt ofte, man vet som ofte hva slags spørsmål han kommer til å stille.

Ekstramateriale på DVD’en er merkelig lagt opp, på den første disken er det klipp fra de tre første sesongene. På den andre disken har komikerne delt opp i hver sin meny og her vises innslagene de har gjort i løpet av de tre første sesongene i sin hele spilletid. Det er bare at disse innslagene er med på første disken også, hvor de er integrert i høydepunktene fra de tre første sesongene, vel og merke i kraftig nedkortet versjoner. Så når filmen reklamerer seg selv på coveret med ”masse ekstramateriale” må man ta det med en klype salt.

Rikets Røst vil være fin underholdning i romjulen, serien mangler det siste for å gjøre det til en skarp satire, men tar det igjen med mye sjarm. Dessverre skjemmes dvd-utgivelsen av den kyniske måten å fremstille produktet på, selv om det er ikke noe nytt å gjøre det på denne måten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse