Annonse

Filminfo og video

Bloodlust

To par i 20-årene besøker en tilsynelatende øde øy. De møter en velstående, eldre herremann og blir mer eller mindre frivillig tatt med til hans tilholdssted. Her blir de overtalt til å bli over natten, men da de møter et annet par som har vært fanget i huset i nærmere ett år, kommer mistanken om at noe er galt til overflaten. Etter hvert får vi, sammen med filmens karakterer, vite at husets eier, Dr. Albert Balleau, har planer om å jakte på disse nyankomne, unge sjelene i det lettere eksotiske landskapet på øya – med pil og bue! I en herlig scene der Dr. Balleau utleverer seg, holder han en tale om hans egen ”bloodlust” – han har fått blod på tann (etter en fortid som soldat) – og det verste/beste: Han utstopper likene!


Brooke regisserer med en stødighet som nærmer seg det beundringsverdige. Filmen er godt fotografert, og tidvis er stemningen ypperlig, nettopp takket være filmingen. Men det er ikke til å legge under teppet at filmen i all sin nydelige glans bærer preg av å være en b-film; skuespillerprestasjonene er relativt rustende, manuset heller mot det banale, og selve plottet er grøsselig appetittvekkende i sin sjarmerende simpelhet. Bloodlust! ruller over skjermen i et ganske sakte tempo, og mange vil nok falle av lasset midtveis i filmen. Men lar du deg selv koble ut, finne en behagelig stilling, trekke til deg den b-film-pregede atmosfæren og bejuble filmen for sine kvaliteter framfor sine (mange) svakheter, vil du nok gå ut av filmopplevelsen med en god følelse i din filmfrelste hjernedel. Men dette er, hovedsakelig, en film som vil tiltrekke b-film-entusiaster, om noen i det hele tatt. Undertegnede koste seg foran skjermen, og fant dette snodige horror-verket besynderlig underholdende.

Konklusjon: Et simpelt plot levert med et lite glimt i øye og en mer eller mindre velsmakende kinematografisk teft; ikke la deg skremme av 2.2/10 på imdb, men vær bevisst på hva du går til: En langsom b-film med en bisarr blanding av fornøyelig grøss og frustrerende skuespillerprestasjoner, idèforlatte elementer og kreative innspill til sjangeren.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse