Annonse

Filminfo og video

Nightstalker

Nightstalker, eller Skyggemannen som han så ”fint” har blitt oversatt til på norsk, skal visstnok være basert på livet til seriemorderen og satandyrker Robert Ramirez. En mann som har over et dusin drap og voldtekter på sin samvittighet. Nightstalker har (dessverre) tatt seg mange ”kunstneriske” friheter i deres gjenfortelling av historien om Ramirez.

Mange liker å underholde seg med dårlige filmer, jeg er mer ny på dette feltet. Regissører som Uwe Boll, Pitof og Paul W.S. Anderson har gjort karriere de siste årene på å lage filmer som er så dårlig at de blir bra. Bra på en negativ måte altså, Nightstalker når dessverre ikke helt opp til dette nivået, til det er den for, vel, dårlig.


Likevel er det litt gøy å se filmer som greier å putte så mange klisjeer inn på halvannen time som Nightstalker greier, det i seg selv gir en liten stjerne i boken fra meg. Men, for å være litt seriøs et øyeblikk, dette her var ikke bra. Nightstalker tar seg selv alt for seriøst, den har svært lite med den sanne historien å gjøre og sminkes med denne veldig populære måten med superraske klipp og masse teite effekter i håp om filmen skal nå dagens MTV-generasjon.

Betjent Gabriella Martinez får en makaber drapssak i hendene, to mennesker blir funnet torturert og drept i eget hjem etter noe som virker som et satanistisk ritual. Flere ofre dukker etter hvert opp og hun må innse at hun står ovenfor en seriemorder som misjonerer djevelens ord.


I prosessen for å finne morderen går vi gjennom en del klisjeer som: heltinnen blir suspendert, litt lesbiske undertoner mellom to vakre kvinner, morderen kommer selvfølelig veldig nære heltinne og hennes familie, en viktig hovedperson dør selvfølgelig, en litt mannsjåvinistisk sjef, en bil som ikke vil starte når morderen er like ved og la oss ikke glemme de dumme pene damene som glemmer å ringe etter hjelp eller i det minste finne et våpen de kan bruke i selvforsvar. Alt skjer selvfølgelig i mørket, ser ikke ut som elektrisitet fantes i LA. på 80-tallet.

Du ser ikke en film som dette for å berike ditt intellektuell, du ser den heller ikke for å bli underholdt egentlig. Du ser den mest for å se hvor dårlig film kan bli, det er et par ufrivillige gullkorn her som gjør at filmen greier å holde deg interessert på den måten at du håper det kommer flere. Vil trekke fram betjent Martinez sine fantastiske evner når hun får høre at det ble funnet en halvspist sandwich på åstedet og hun trekker den smarte konklusjonen om at morderen ikke bare er tynn, men også narkoman. Det kaller jeg politiarbeid på høyt nivå.


Liker du dødsmetall er muligens soundtracket til Nightstalker verdt å sjekke ut, selv om det ikke var helt min stil og tydelig brukt som en kulhetsfaktor var musikken ikke så verst.

Nigtstalker kunne vært en herlig tullefilm med masse dårlig dialog, om det ikke hadde vært for at den tok seg selv så høytidelig. Det gjør at den bare blir dårlig dessverre, men noen gullkorn var det å hente.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse