Annonse
Den inneholder drømmetreff som Pelle Nilson kanon mot Lyn. Midtstopperen scoret 5 mål i årets sesong og perlen mot Lyn var en kremscoring. Før sesongstart var han heller ukjent men utover året var til og med Southampton villige til å bla opp for å sikre seg ham, men Odd sa nei.

Eller hvem kan vel glemme alle de dommeravgjørelsene vi opplevde som håpløse. For eksempel kan jo dommer Espen Berntsens miss av Anders Rambekks hånd i straffefeltet nevnes. Brann raste for Berntsen så ingenting. Det er vanskelig å holde dommernes menneskelighet i minnet når de løper utpå der, tilsynelatende hodeløse, som noen tomme droider. Men når man igjen ser de utallelige feilpasningene, kan vi vel tilgi et par dommerfeil også.

At Per Mathias Høgmoe, med hovedoppgave i Utbrenthet, selv skulle bli utbrent var kanskje en av de o'store hæ-opplevelsene for de fleste. Kan en så dyktig trener falle av hesten så "lett"? Men vi har vel lett for å glemme at RBK er et gedigent ansvar, som selv den beste kan ha vondt for å takle.

Men så får vi jo alle muligheten til å se den fantastiske taklingen til Joakim Persson på Eirik Bakke om og om igjen. At det endte godt er det nok flere enn Bakke som er glad for. Det var nok heller færre som var glad for det telepatiske samarbeidet til Nannskog og Gunnarsson. Til sammen satte de inn 34(!) mål. Stabekk sto for årets kanskje mest underholdene duo. Og hva med lille, store Edu. Lyn-gutten er så god at det nå er et spørsmål om hvor lenge han blir i Tippeligaen og Norge.

2006 hadde så mange godt øyeblikk at det er ei gullgruve å grave i, men sesongen ble også preget av Kjetil Rekdals avgang, Tom Nordlies urettferdige fall fra glory, Tromsøs manglende evne til å holde ut med en trener og Vikings neste lagbygger, Tom Prahl, som måtte pakke sekken. Kortsiktige løsninger fra klubbene er en uting av en trend i norsk fotball. Ledelsen har en treng til å lete etter syndebukker før noen redningsmann egentlig er riktig. Men uansett, trenerskiftene hjalp. Viking overlevde, Start tøffet oppover, Enga havnet på 3. plass og Tromsø er Tippeligalag neste år.

Årets sesong er nå historie og Rosenborg tok tilbake pokalen som sier at de er Norges beste lag. FFK to igjen cupgull, men det har ingenting med denne DVD'en å gjøre. Nye spillere vil skiftebeite og oppkjøringen til 2007 er i gang. Mens du gleder deg til en ny sesong der RBK, Brann, Lillestrøm og hvem nå ekspertene vil tippe til favoritter, kan du kose deg hemningsløst dem høydepunktet, intervjuer, ekstramateriell og herlige portretter til kula sparkes rundt igjen på norske gressmatter i april.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse