Annonse

Filminfo og video

Matti

Du trenger på ingen måte være hoppinteressert, eller sportsinteressert for den saks skyld, for å sette pris på den utrolige historien om Mattis liv. Enhver mann som setter nedfor unnerennet med filosofien "Livet er menneskets beste tid", har definitivt håp i vente. Det var mye håp for Matti, som endte i 4 OL gull og 7 World Championship gull osv. Men det skulle også gå hett for seg når nedturen endelig satte sine tenner i skinka hans. Det var nok av kontroversielle episoder under karrieren hans som var fulle av alkohol, raseriutbrudd, utkastelse fra landslaget og bråk med lagkompiser. Men ved endt karriere begynte det som nesten er for godt til å være sant, det som heller ser ut som fiction enn fakta.

Noen mener vel at du høster som du sår og noen får så langt mye mer enn de har sådd. Det hjelper dårlig at andre sår råttent korn på jordet ditt, når din egen dårlige korn kunne vært nok. Og Matti fikk så langt mye mer enn fortjent, men uten alt kaoset ville vel ikke denne filmen vært like morsom. Den viser oss hoppkongens karriere full av medaljer og bråk, ekteskap og skilsmisser, TV-apparater som kastes fra hotellvinduer, og hva feil valg av venner kan føre til. Filmen er rett og slett fantastisk.

Jasper Pääkkönen var så nervøs for Mattis reaksjon etter premieren at han hadde med seg et par vakter som skulle skåne ham fra hopperens vrede. Isteden tok Matti tak i den unge skuespilleren, trykket ham til sitt bryst og sa: Nå er vi venner for livet! Stort bedre mottakelse fra mannen han hadde portrettert kunne han ikke drømt om. For filmen viser ikke Matti som noen bastard, den gjør et ærlig forsøk på å vise oss en mann som kom feil ut av de fleste situasjoner. Hadde han dog vært mer elskverdig, hadde han sikkert kunne hentet mer sympati på slutten og etter karrieren. Men etter alt tullet så måtte det gå som du kan se i filmen.

Ved siden av Jasper Pääkkönen leverer Peter Franzén en fantastisk rolle som Mattis dårlige innflytelse, Nikke aka Nick Nevada. Hans rolle spiller voldsomt inn på Mattis liv og hvordan han setter sitt preg på filmen er uforglemmelig. Har du ikke sett Matti, så er det bare å plukke den opp på neste runde hos nærmeste utleier. Det er en fornøyelse å se den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse