Annonse

Filminfo og video

16 Blocks

Hvordan ville en film med en aldrende John McClane bli? Vel, få i stand et manus om en aldrende politimann, bland inn en regissør som Dødelig Våpen-mannen Richard Donner og få med Bruce Willis til å spille denne aldrende mannen og du har en film som kunne hatt navnet Die Hard. Men slik er ikke tilfelle, i stedet får vi servert 16 Blocks.

Jack Mosley begynner å dra på årene og får ikke de beste oppdragene avdelingen hans har, i stedet er han bundet til pulten og flaska som ligger i skuffa. På vei hjem etter nattevakt blir han innhentet av politisjefen som har en liten jobb til ham før han kan dra hjem. Jobben er enkel og består av å frakte den småkriminelle Eddie Bunker 16 blokker fra politihuset til rettshuset. Men denne enkle jobben blir med en gang litt hektisk da flere ønsker Bunker død før han kommer frem til rettslokalet.

16 Blocks er noe så enkelt som en hardparka actionthriller, og kjører denne stilen gjennom hele filmen. Dette blir fort en type film som du liker eller ikke liker. For meg endte det opp med å bli en film jeg liker, og viste seg å være perfekt underholdning etter en hard treningsøkt. Den krevde ikke mye tankegang og du kunne sitte og halvdøse mens du så på den. Filmen holder ingen hemmeligheter, og skurken blir avslørt allerede i første kvarter. Richard Donner har i lang tid spesialisert seg på å lage slike filmer og jeg må innrømme at jeg syntes han gjorde en bedre film her enn med den litt skuffende Timeline fra 2003.

Bruce Willis ble født for å spille denne type roller, og jeg kan ikke se for meg ham i andre type filmer. Kanskje er han blitt stereotypisert etter roller som John McClane, men det passer imaget hans veldig bra. Og han spiller også veldig bra som en litt aldrende og avdanka politimann, som tilsynelatende gir blanke f i seg selv og alt rundt seg. Mos Def gjør en av sine bedre roller som Eddie Bunker og spiller faktisk veldig godt som litt smådum kriminell, uten tanke på hvor han er på vei.

Alt-i-alt er 16 Blocks en god film som gir god underholdning!

Ekstramateriale:
Alternativ slutt
Slettede scener
Trailere
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse