Annonse

Filminfo og video

Blcher

Jeg er veldig interresert i hendelsene under andre verdenskrig, og sluker det meste rått. Det var dermed med stor glede jeg satte inn den TV2-produserte dokumentaren om Blücher, skipet som satte i gang andre verdenskrig her hjemme i gode Norge. Men bare noen få minutter ut i filmen innså jeg at jeg faktisk har sett denne dokumentaren selv, og at den ikke var fullt så interessant som jeg hadde håpet.

Den som ønsker å få mye informasjon om ferden, om skytingen fra Oscarsborg og om selve skipet, den må skuffet skru av TV’en etter endt dokumentar. I stedet får vi treffe tre eldre menn, to tyskere og en nordmann. Tyskerne var med på skipet da det ble truffet og var blant de få som overlevde, nordmannen var på Oscarsborg da rakettene ble avfyrt. Nå 60 år etter treffes disse for første gang og diskuterer gamle tider.

Dette er jo selvfølgelig interessant på sin måte, de forteller med god innlevelse hvordan de opplevde disse dramatiske minuttene i Oslo-fjorden og hvordan de mistet mange av sine venner i kampene som kom. Men noe mer enn det får du ikke ut av denne dokumentaren

Ekstramateriale:
Akersbergets hemmelighet – sølvgruvene i Oslo
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse