Annonse
Det norske bidraget Reprise er ikke blant disse, men man kan ellers finne en stor overvekt på nord-amerikanske og europeiske filmer, med unntak av den algerske ”Indigènes/Days of Glory” en film om de glemte helter fra andre verdenskrig.

Filmene som blir nevnt som de sterkeste kandidatene er Water fra Canada, Efter brylluppet/After the Wedding fra Danmark, Fauteuils d'orchestre/Avenue Montaigne fra Frankrike, Das Leben der Anderen/The Lives of Others fra Tyskland, El Laberinto del Fauno/Pan’s Labyrinth fra Mexico, Zwartboek/Black Book fra Nederland, Volver fra Spania og Vitus fra Sveits.

Clint Eastwoods ”Letters >From Iwo Jima” som vant Golden Globe for beste ikke-engelsk-språklige film blir ikke tatt med i denne kategorien da den blir sett på som en amerikansk produksjon, det samme gjelder Mel Gibsons ”Apokalypto” som også var nominert i denne klassen på Golden Globe.

Utdelingen av Oscar er 25. februar 2007

Kilder:
http://www.oscars.org/press/pressreleases/2007/07.01.16a.html
http://www.oscars.org/press/pressreleases/2006/06.10.19a.html
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse