Annonse

Filminfo og video

Rocky Balboa

Men nå 16 år etter at den første filmen kom virker som om Stallone prøver å gjennskape litt av minnene man hadde med de to første filmene. Det er dags for den sjette og avsluttende delen i ”sagaen om Rocky Balboa” Det har vært veldig delte meninger om denne filmen i det hele tatt burde lages, men nå er den altså her.

Balboa har de siste årene levd ett ganske så normalt liv etter at han la hanskene på hylle. Sønnen har blitt en ung mann, hans kona har gått bort og selv driver han en liten restaurant. Men minnene om hans tid som bokser er der, og det er ikke lett å glemme det han virkelig kan og er god til. Ett TV-studio lager en animert kamp mellom Rocky og dagens tungvektmester. Dette var kun ment som underholding, men spekulasjonene om hvordan Rocky virkelig ville klart seg mot dagens mester begynner å svirre.


Balboa sliter med egne problemer, alt er ikke like rosenrødt som det en gang var. Sønnen sliter med å leve i skyggen av sin far, hans svoger Paulie er bare en fyllik og han selv føler seg ganske så tom. Med dette i bakhodet bestemmer han seg for å gå i ringen en siste gang. Han vil vinne kampen og sin selvtillitt tilbake.

Stallone har hatt all makt i denne filmen, i tillegg til at han har skrevet og spiller i filmen, har han også regissert filmen denne gangen, noe som gir han litt mer ”kunsterisk frihet”. Filmstilen som blir brukt i filmen fungerer utmerket. Dette er ikke noe glamor film, han har filmet dette så det fremstår som virkelig og troverdig. Troverdig er også situasjonene som oppstår i filmen. Sett bort i fra at kanskje ikke alle har vært proffe innen boksing så er det kanskje noen situasjoener man kan kjenne seg igjen i. Balboa har sine problemer, men vi får også se hvordan det er å leve i skyggen av en far som har hatt en suksess i ringen og hvilke problemer det har ført med seg for sønnen. Dette dreier seg ikke bare om rockys kamp i ringen, men også en kamp for å forandre livet til de rundt ham.


De andre filmene var det mer fokusert på Rocky mot ”en skurk”. Men denne filmen dreier mer om selve livet og ettervirkninger av boksingen. Stallone har flyttet fokuset fra motstanderen og over på livet til balboa. Og med dette da fjernet dette begrepet ”skurk”. Hans motstander i denne filmen er Mason ”The Line” Dixon, en ung bokser som vinner alt av kamper og ser ut til å være uovervinnelig, men stallone har skrevet denne karakterenen som en slags nemessis av Rocky. Filmen går aldri så tett innpå Mason,men vi får alikevell ett godt inntrykk av han og vi får vite hvorfor han velger å ta en runde i ringen med Rocky. Mason spilles av Antnio Tarver som er bokser i virkeligheten. Her ser man at de har valgt en skuespiller som virkelig er troverdig som bokser i motsetning til Mr.T og Lundgren. Burt Young er tilbake som svogeren Paulie. Denne rollen har han hatt siden 1976, denne gangen er Paulie mer dyster og deprimert.

Tony Burton har også medvirket i flere Rocky filmer i rollen som Duke. Denne gangen i en litt mindre rolle. Overaskelsen blant skuespiller staben i denne filmen er Milo Ventimiglia som spiller sønnen til Balboa. Han spiller strålende som sønnen til Rocky. Samspillet fungerer kjempe bra mellom han og Stallone. Konklusjonen for meg er at Rocky Balboa er en knall film, en verdig avsluttning på sagaen om Rocky.

BTW: Ikke gå med en gang rulleteksten kommer!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse