Annonse

Filminfo og video

Hard Candy

Denne lille thrilleren av David Slade er en flott fortalt historie om en ung jente som har flere overraskelser opp i ermet. Overgripelser på barn under den seksuelle lavalder, er alltid vanskelig å belyse på en anstendig måte, spesielt hvis det er hevn det er snakk om. I «Hard Candy» har de gjort veldig mye riktig. Den er uforutsigbar, til en hvis grad, den er underholdene og høyst severdig uten å begi seg inn i moralprek og mainstream. Du slipper sørgelig TV-drama og tåpeligheter, du blir dratt inn i en film som er spennende og ikke minst smågrotesk. Du sitter hele tiden og lurer på hvem som er «bad guy», hvem som er psykotisk og hva som er rett. Men slapp av, den skuffer ikke.

Når du ser på rollelisten her, så er den ikke på mer enn syv mennesker. Det er de to hovedpersonene, to bifigurer, to statister og ei jente på et bilde. Det er minimalt med skuespillere her, men det er også noe av det morsomme med den. Hele filmen er så intim, så liten og stor på en gang. Handlingen leker med deg og lar deg sitte med spørsmål som den besvarer når det trengs. Så skifter den litt retning og leker litt med deg igjen. Det er mye som kunne gått galt når scenene ble spilt inn på settet, men Slade kommer seg fint gjennom hindringer og utfordringer uten å tråkke utenfor det rommet han har å bevege seg i. Det er fort gjort å gå på en blunder, men det skjer ikke her.

Pedofiles lekeplass er som nevnt chatrom og det bør for all del ikke glemmes. De ødelegger mye for alle de oppriktige menneskene der ute, og fra tid til annen gjør avisene et riktig nummer ut av en sak. Som for eksempel Dagbladet gjorde når de lurte frem en femtiåring fra et chatrom. TV3 har også hatt en lignende reportasje. Når Hard Candy leker så glimrende med emnet som den gjør, setter det poenger på dagsorden. Selv om hevn ikke er det moralske, så er det uansett det vi tørster etter i fantasien. Hvem ville vel ikke like å ta knekken på en gjerningsmann, når rettssystemet føles så urettferdig? Men vet du at dette er rett person når du har ham, gjør du? La Hayley ta kontroll og se om dette er den rette utvei og grip tak i «Hard Candy» neste gang du er i videosjappa.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse