Annonse
Åpningsscenen av Skeletonman er en god mal for resten av filmen, du får et fint innblikk i hva som venter deg den neste halvannen time. Begredelige effekter, horribelt skuespill og en film som er klippet i hjell med en rusten motorsag. Det som er spesielt er at jeg storkoser meg, dette er en glimrende kalkun.

Filmen åpner med at to arkeologer inspiserer funnene fra en gammel indianergravplass, noe som er betenkelig med tanke på at de sikkert er knapt med mystiske gravplasser etter de har florert i tidligere amerikanske grøsserperler. Ut av intet dukker en mystisk kappekledd menneskeskikkelse opp i samme rom som arkeologene, han er en aggressiv kar og gjør kort prosess med alle som kommer i hans vei. Glemte jeg å si at alt foregår dypt inni skogen langt fra sivilisasjonen? For det gjør det (selvfølgelig). En gruppe med supersoldater blir sendt inn i skogen for å finne ut hva som skjer, men de vil snart få oppleve mannen i kappen tett på kroppen de også. En etter en (selvfølgelig).

Etter å ha bokstavelig talt blåst vekk det lille man hadde av filmbudsjett på pyroteknikk, så er det delvis forstålig at alle andre aspekter av filmen er pill råtten. Jeg syns synd på alle som på en eller annen måte vil for evigheten ha navnet sitt tilknyttet denne filmen, for dette er så ubeskrivelig flaut at jeg storkoser meg

Hva som egentlig skjedde med Casper Van Dien er et lite mysterium, etter store roller i Starship Troopers og Sleepy Hollow lå alt til rette for flere store roller i stjernebyen, men de siste 10 årene har han måtte ta til takke med tv-produksjoner som denne. Stakkars mannen har ikke hovedrollen engang, for det er traveren Michael Rooker som i det minste kan slå i bordet med et fantastisk variert rulleblad. Best husker vi han fra Henry – portrait of a serial killer, men har dukket opp i mange andre filmer, både gode og slike som denne. Skuespillet er som alt annet med filmen, ganske håpløst, spesielt de fire barmfagre og vakre damene som skal være eksperter på hvert sitt område innenfor Delta Force sliter ganske så heftig. De er nok puttet inn i filmen i et desperat forsøk for å appellere til den største målgruppen for denne filmen; tenåringsgutter.

Riktignok er det dårlig med naken hud, så det blir vel mest tenåringsgutter med sadistiske tendenser som vil like filmen, men det er vanskelig å føle sadismen krible i magen når effektene er så talentløse som de er. Filmen har hodeavkapping, penetrering med svære kvister gjennom magen og en skalping. Alt ser ut til å blitt laget med venstrehånden i et dypt koma, det eneste som ser sånn passe ut er eksplosjonene, men de skjer etter svært merkelige situasjoner. Klisjé-tankbilen full med noe brennbart er selvfølgelig med.

En stor del av skylden for denne katastrofen av en film må debutantregissør Johnny Martin ta på sine skuldre, Martin er til vanlig stuntmann og bør vel holde seg til det yrket. For her er han en fisk ute av vannet.

Skeletonman er en saftig kalkun, akkurat passe hjernedød til å underholde deg stort med en øl i hånden. Slipp deg løs og nyt synet av at filmmediet blir brutalt voldtatt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse