Annonse
SPL, eller Saat po long som den heter, er en intens kinesisk politifilm full av drama, dyktige koreografiske kampscener og action. Filmen er ikke kjedelig, men går dessverre noe rask frem og klarer ikke helt å skape sympati nok for politiveteranen Cheng og hans hevntokt mot Wong Po. Men det er til dels vakre mellomscener, god fargekombinasjon og vilje til å vise en type drama i filmen som vi er forunt i norsk film. SPL når ikke helt opp men vil sikkert underholde den som elsker asiatiske filmer med høy støvfaktor når super villain og super purk skal dele ut et par velplasserte slag og spark. Når vi i dag er vandt til filmer som vanligvis er på to timer og mer, så blir denne filmen litt forkortet og ønsker å fortelle mer enn den rekker. Dette medfører at den ikke helt klarer å gjennomføre handlingen skikkelig, men legger vekt på en sluttsekvens som også skal ha ære for flotthet.

Filmen har en veldig dramatisk og skjebnespinnende vei til sluttoppgjøret. Det kan virke noe typisk og heroisk, men la deg ikke lure, regissør Wilson Yip har et par kort i ermet som kan forbløffe. SPL er en kinesisk film som sikkert ikke tar høyde for å bli en klassiker, selv om den har skikkelser som Danny Yen og Sammo Hung Kam-Bo i hovedrollene. Det er heller en noe underholdene actionfilm som har noen kule scener og forsøk på gripende historie. Et siste liten forsøk på å endelig ta mannen man har jaktet på, viser seg å bli en skjebne verdig for alle de involverte, og Wong Po er en skurk å elske, med sine digre sigarscener. Man kan fort ønske seg mer av denne filmen, men Pos’ sigarføring og kvikke spark er egentlig nok i seg selv.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse