Annonse

Filminfo og video

Look Both Ways

Meryl er på vei hjem fra sin fars begravelse, da hun er vitne til en mann som blir påkjørt av et saktegående tog. Fotojournalisten Nick har nettopp fått diagnosen testikkel- og lungekreft, men blir allikevel satt til å dekke saken, sammen med kollegaen Andy som har slitt med en tøff skilsmisse. Også er det den omkommendes kone og avisens redaktør og togføreren og Andys gravide ekskjæreste og... Og alle er de hverdagslige mennesker, alle har de sine traumer og sårbare sider. Alle skal de krysse hverandres spor.

Filmen bygger rundt den tragiske togulykken, og menneskers liv vikles sammen i kjølevannet. Look Both Ways vinner noe voldsomt på å fortelle om det vanlige mennesket i uvanlige sammenhenger. Her er det ingen helter, bare normale personer som skal bli merket for livet. Dette kan nok høres ut som to tøffe timer med film, men utrolig nok; bak alt det tragiske og fryktelig, klarer regissør Sarah Watt å bre et smil om våre lepper. Hun er en ivrig historieforteller, med mye innesittende humor. Hun bruker blant annet små, tegnede sekvenser for å vise oss hvilken dødsangst som sitter i hodene på Meryl og Nick: Der de ser et barn leke i vannkanten, kommer en spekkhogger og spiser det opp. Ikke misforstå, det kan høres groteskt og fælt ut, men de små tegnede snuttene er så overdrevede og fulle av galgenhumor, at det faktisk får virkningen som et avbrekk og pusterom fra resten av filmen.

Det er noen tragiske historier vi blir kjent med, men Watt har et så stort hjerte og forteller med så mye varme. Hun finner det positive i de mest sørgtunge scenee, og slik blir filmen heller aldri sentimental. Sarah Watt vil aldri få oss til å gråte. Tvert imot, hun vil få oss til å smile! Resultatet blir en meget flott spillefilmdebut for den unge, australske regissøren. Look Both Ways største svakheter kan man ikke direkte klandre Watt for. Noen av birollene fungerer ikke helt optimalt. Allikevel er det en velregissert film, noe som kommer tydelig frem i scenene med lite eller ingen dialog. Ellers er det lite annet som trekker Look Both Ways ned. Derimot er det mange andre faktorer som gjør dette til en glimrende film. Som motvekt til de enkelte svakene birollene, er hovedrolleinnhaverne William McInnes og Meryl Lee, og kjemien dem imellom, herlig!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse