Annonse
Nordisk Film og Maipo AS har i en årrekke samarbeidet tett vedrørende distribusjon av Maipos filmer i Norden. Nå tar de to selskapene samarbeidet videre med Nordisk Films oppkjøp av en større eierandel i selskapet.

Nordisk Film skal fortsatt distribuere alle Maipos kommende filmer i Norden, og står dessuten for salget av produksjonsselskapets filmer på det globale markedet. Nordisk Film vil være representert i Maipos styre.

I Norge har Nordisk Film fra før egen filmproduksjon, tv-produksjon, filmdistribusjon og distribusjon av SONY PlayStation.

Michael Ritto, adm. direktør i Nordisk Film, uttaler om den nye avtalen: “Lokale filmer får større og større betydning i markedet og lokalt fotfeste er derfor avgjørende. Maipo er et av de mest suksessrike filmproduksjonsselskaper i Norge. De favner bredt og mestrer mange genrer, men fellesnevneren er kvalitet – denne profilen passer godt til Nordisk Film. Det er derfor naturlig for oss å ta dette skrittet og forsterke båndene mellom våre selskaper ytterligere.”

Synnøve Hørsdal, produsent og direktør for Maipo uttaler: “Nordisk Film er et av Nordens største medieselskaper og partnerskapet vil derfor kunne gi Maipo AS mulighet til å løfte flere og tyngre prosjekter i fremtiden. Maipo AS vil gjennom et tettere samarbeid i høyere grad kunne videreutvikle selskapets evner til og muligheter for å være nyskapende og til å fokusere mer på det nordiske og europeiske markedet i årene som kommer.”

Maipo AS har siden starten med "Elling" i 2001 etablert seg som et av de ledende produksjonsselskaper i Norge. Selskapet har holdt et høyt produksjonsnivå (ti spillefilmer og én tv-serie), og har i dag en årlig omsetning på ca. 35 mill. NOK.

Neste film ut fra Maipo AS er familiefilmen ”Svein & Rotta og UFO-mysteriet” med premiere 9. mars 2007. Maipo har også for øyeblikket et filmprosjekt i pre-produksjon. Filmen heter ”Den siste revejakta” og er basert på Ingvar Ambjørnsens suksessroman med samme tittel.

Maipo AS vil fortsette sin virksomhet som før i Filmparken på Jar, og vil i nærmeste fremtid utvide administrasjonen for å styrke kapasiteten til utvikling og produksjon. Maipo AS eies for øvrig av Dag Alveberg, Synnøve Hørsdal og Tove Mar.

(Kilde: Pressemelding, Nordisk Film)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse