Annonse

Filminfo og video

The Contract

Rose er Mikeys stemor og elsker, og sammen utgjør de et profesjonelt leiemorderteam. Men da Rose får diagnosen kreft bestemmer de seg for å ta en siste jobb sammen. Jobben er å drepe Vickie, elskerinnen til den mektige Clayton. Men da Rose og Mikey er fremme får Rose kalde føtter da hun ser Vickie er gravid, og ikke nok med det, fødselen starter i det de kommer inn i rommet. Rose bestemmer seg for å ta med Vickie og barnet og la de få starte et nytt liv.

The Contract, eller Shadowboxer som den opprinnelig heter, er Lee Daniels første film som regissør. Han har tidligere produsert filmer som Monster’s Ball og The Woodsman, så han er godt kjent i filmverdenen. Her har han fått full kontroll over tre ganske hete navn, og jeg tror filmen har fått litt mer anerkjennelse etter at Helen Mirren har blitt belønnet godt for sin rolle i The Queen. Det er lett å se at filmen virkelig forsøker å mystifisere og delvis glorifisere leiemorderne i filmen, alt er rosenrødt rundt dem, mykt og behagelig, mens det hos den onde skurken Clayton er hardere og røffere.

Filmen utspiller seg over flere år, og det er imponerende å se hvordan Cuba Gooding jr. gå fra å være en liten valp i begynnelsen, til en eldre og mer moden drapsmann, som muligens begynner å angre på sin levemåte. Det er faktisk Cuba som etter mange år med varierende filmer som er filmens reddende engel, Helen Mirren skuffer meg og er dessverre lite troverdig i sin rolle. For meg klarer hun ikke å overbevise som Mikeys elskende partner, like mye som Cuba får det frem.

Filmen ender til slutt opp midt på treet både når det gjelder underholdning og filmatisk kreativitet. Du kan sammenligne den med filmer som for eksempel Leon, men Luc Bessons mesterverk er så mye mye bedre.

Ekstramateriale:
Bak kameraet
Sneak previews
Trailere
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse