Annonse
New York Dolls ga ut 2 album, under sin originale besetning, før de brøt opp i 1975. De høstet liten anerkjennelse mens de holdt på, men siden har de i likhet med band som Velvet Underground, blitt langt større enn de kunne håpe på når Thunders og Nolan forlot bandet. Et New York Dolls uten Johnny Thunders er definitivt ikke riktig. De var pre-punkens mest trashy band og et New York fenomen. De var drag, seksuelt misforstått og morsomme, men langt fra både gay eller bi, de var bare en gjeng tynne gutter som kledde seg ut. Som mange andre punkband var de skitne, unge, upolerte, ønsket å ha det gøy, spille musikk og være rockestjerner. For hvem kunne vel ikke tenke seg det.

Klippene er i svart/hvitt, det er konsertopptak og intervjuer, backstage og på veien. Det er enkel kameraføring og litt diffuse bilder. Litt småkaotisk og med manglende tråd, like fullt en herlig film om et band som hadde fortjent større muligheter. Men allikevel er det opptak fra klubber som Max’s Kansas City, den legendariske Whisky a Go Go og Little Hippodrome. De var på The Real Don Steel Show i Hollywood og spilte på Halloween Rock på Waldorf Astoria Hotell. Dette er den definitive dokumentaren om The Dolls, og selv om den er noe rufsete, gjenspeiler den også bandet perfekt. De høres mer ut som et garage band enn noe annet, og oppleves på langt nær som dyktige musikere når du ser liveshowene, men det spiller ingen rolle. The New York Dolls har inspirert en hel generasjon og har satt sine spor i RnR Hall of Fame for lenge siden. De to albumene de ga ut er fulle av Trashglam og Drag, riff og wolfman, Mick Jagger fakter og gyselige klær. Men gud hvor moro det er.

All Dolled Up er mer enn en Dollsfan film. Den er også en dykk inn i en geners fødsel, et glimt fra fortiden og gir oss det lille bandet i all sin nakenhet. Resten av Bob Gruens arbeid er langt bedre enn denne filmen, men så er den til gjengled så stor i sin opplevelse. Listen av band som har hentet sin innflytelse fra bandet er ikke beskjeden. Med band som Kiss, Blondie, Ramones, Dead Boys, Motley Crue og Guns n Roses, kan det trygt sies at historien ikke kunne vært foruten dukkene fra New York. Og denne DVD’en er definitivt et samler objekt i en allerede full musikkhylle.

Linker:
Bob Gruen
New York Dolls
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse