Annonse

Filminfo og video

Borat

Men det skal sies at dette ikke akkurat er en komedie som er direkte mainstream. Det er Borat i kjent stil, med sin naive framtoning går den ene etter den andre på Sachas skuespill og det er rett og slett pinlig på andres vegne. Det som er godt, er at det er pinlig på en positiv måte og Borat får utfolde seg på samme måte som under innslagene i Da Ali G showet han lenge har hatt gående på engelsk TV. Noen av scenene har han gjort på det engelske folket før og bare videreført til Yankee land, men det er en underholdene reise han gjør for å gi oss det beste av den snåle mannen fra Kasakhstan. Du blir sittende og lure på om det egentlig er iscenesatt eller om scenarioet er fake. For hvis det er faket så gjør de det bra. Noen av scenene er det derimot lettere å konkludere som stunt, for jeg tror neppe noen får tillatelse til å løpe naken ut under en bankett i et amerikansk hotell, dersom det hele ikke er en fullverdig innspilling der hele salen er statister.


Borat er en sammensatt sak av hebraisk og polsk, ikledd en dress som med overlegg aldri har blitt vasket, interne vitser, improvisasjon og med det faktum at politiet ble ringt etter 91 ganger under filmopptakene, viser det til en dedikert komiker. Cohen gir alt for at figuren hans skal virke så troverdig som mulig og det er nesten for godt til å være sant noen ganger. For eksempel under det litt finere middagsselskapet han deltar i og kommer ned med avføringen sin i en pose etter at han har vært på toalettet og spør om hvor han kan gjøre av det, inviterer en prostituert som gjest og ender med utkastelse. Når de intetanende, godtroende stakkarene tror at de har opplevd ham på hans ytterste, drar han det hele så mye lengre enn de noen gang kunne ane. Folk går rett på og tror at dette er en autentisk repporter fra Kasakhstan, som de så ærlig og tålmodig prøver å besvare så godt de kan. Du ser helt tydelig en frustrasjon i folks ansikt som neppe er tilgjort, skuespill eller falskt. Borat drar fram folks sanne jeg i enkelte tilfeller, for de vet rett og slett ikke hvem de har med å gjøre.

Det å se en Borat film er en opplevelse av å være pinlig berørt, å ikke tro at folk går på det de ser og krydret med smått motbydelige tilfeller, uten å gå for mye inn på det her. Men det er helt klart en sær humor som ikke er rett i fanget på alle, men det er definitivt en film som alle Borat fans der ute vil sette pris på og le seg skakke av. Den er enkel men smått genial, og Sachas innsats for å gi oss det vi vil ha, er det bare å takke for.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse