Annonse

Filminfo og video

Natt p Museet

Når kvelden kommer og museet stenger og når natten kommer over byen, våkner museet til live. Mens den intetanende Larry sovner ved skranken tar kvelden en helt ny vending og skapninger som ikke har sett dagslys siden kritt-tiden, begynner å strekke på kroppen. Det å være nattevakt kan i seg selv være utfordrende, men med beskjeden ”slipp ikke noen inn eller ut”, tropper de tre gamle nattevaktene av og overlater jobben til Larry. Med et håndskrevet instruksjonshefte setter han i gang med den surrealistiske jobben det er å holde styr på et museum som ligner en barnehage med fulle rodeodverger. Det eneste som driver han gjennom de ville dyrene og kranglete småfigurene, er løftet til sønnen om at han kan klare å holde på denne jobben.


En Ben Stiller film er alltid en Ben Stiller film, på godt og vondt. Men Stiller leverer alltid sitt samme jeg og ser like festlig frustrert ut hver gang. Sammen med Robin Williams, Dick van Dyke og Owen Wilson setter han museet på hodet på jakt etter ro og orden. Bare det å kunne lukke for kvelden er en utfordring alene. Scenen er morsomme, historien glir fint og T-Rex’en gjør en fremragende jobb. Dette er en familiefilm, perfekt for lørdagskvelder når den en gang slippes på DVD, men i mellomtiden bør man ta seg tid til å se den på kino. De yngste tenåringene vil sikkert elske den, for har vi noen gang sette en mer underholdene nattejobb?

Men det er jo klart, er du av de som ikke setter Ben Stiller humoren høyt, så vil vel ikke denne filmen ringe inn julen for deg akkurat, men allikevel så gjør den det den skal. Filmen er som skapt for kino og alt det som hører med, men den mangler liksom det helt siste. Det som løfter den til samme høyder som Alle elsker Mary og Meet the Parents er ikke tilstedet. Originalt så er dette en mysterie-komedie bok for barn, og som så ofte inspirerer de en påfølgende film. Det er vel dog som vanlig et par forskjeller på bok og film, men jeg tror at denne boka også er verdt å sveipe innom. Men selve filmen er vel en av de store av hva familiefilm angår og den er ren, festlig, enkel og en sikker vinner når du skal på kino med barna.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse