Annonse

Filminfo og video

Elias og kongeskipet

Elias er en pliktoppfylden liten båt som følger sine ordre fra redningssentralen. Men når Rocke-Gabrielsen II begir seg ut på et stormfullt hav og forlanger at Elias eskorterer ham til Storvik, blir det trøbbel. Elias ber ham om å søke havn og vil ikke være med på noen risikofylt tur gjennom de høye bølgene. Rocke-Gabrielsen på sin side, blir fra seg av raseri og neste dag kommer det et hastebrev til Elias fra selveste sentralen om at de ber ham melde seg til redningssentralen i Storvik. Med drømmen om å bli like en like flink skøyte som Uredd, setter han kursen mot byen. Men der venter ikke den velkomsten han hadde håpet på.

Historien om Elias er en animert film med høy kvalitet, sterke karakterer og tilpasset for barn på en veldig så fin måte. Serien på TV2 skulle være med på å sette fokus på redningsskøytene som redder liv langs Norges kyst hvert år, men samtidig fanger den antakeligvis hjertet til en hel generasjon barn. Elias er uskylden selv og verden rundt ham gjør sitt beste for å gjøre ham til en sterke båt gjennom mobbing, knuffing og kjepper i de hjulene han ikke har. Men allikevel forblir Elias en veldig så flott liten båt. Han fortsetter å gjøre jobben sin og er lett å bli glad i. Med typer som den gretne fiskebåten Tråle, den jappete Kruse, helikopteret Helinor, fyrtårnet Storeblink og bua til Goliat der Kruse er innom mer enn en gang for å reparere hva enn han kjører i stykker. Dette er definitivt en serie som vil skrive seg inn i barne-tv historien og filmen som nå fester seg på kinoene rundt i landet vil ikke bli mindre husket.Men allikevel sitter man litt igjen med en følelse av at serien hadde noen hakk mer med morsomheter. Selve animeringen er jo fullstendig strålende og innehar en kjær stab av stemmer og båter foran seg. Og så ligger det jo liksom et lite budskap til barna der, med sin riktige måte å gi oss en historie om håp på. For noen ganger er det rett å ikke fortelle hele sannheten, hvis det er for et godt formål. Noen ganger er det riktig å ikke gi opp håpet. Man skal behandle andre med respekt, selv om de kanskje ikke gjør det samme mot deg. Og hevngjerrighet i form av å godte seg når andre møter seg selv i døra er ufint. Elias har alle de rette kvalitetene og vennene hans setter ham stadig på prøve.

Skal du så på kino med barna så er Elias den rette filmen. Ikke alle barn der ute har latt seg smitte av Eliasbasillen, men til gjengjeld så har mange voksne latt seg smitte av seriens sjarm. Og det er jo ikke uten grunn. Men når det er sakt så er det verdt å tenke på hvilket spekter som bor i filmnorge. Tidligere i år dro Slipp Jimmy Fri på en rundreise på norske kinoer med sin fantastiske animasjon, og Elias er en film som pent og pyntelig fortsetter den gode trenden som forhåpentligvis er her for å bli en stund. Hvilken trend? Dyktige, norske produksjoner. Ta med deg barna på denne, det vil du neppe angre på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse