Annonse

Filminfo og video

Stormbreaker

Alex Rider mistet sine foreldre når han var liten og oppveksten har han tilbrakt under sin onkels tak, og hans husholderske Jack. Onkelen jobber til daglig som en bankmann og er av denne årsak mye borte, men når onkelen blir rapportert død i en bilulykke finner Alex ut at onkelen slettes ikke var en bankmann; han var faktisk en hemmelig MI6 agent, og ikke nok med det, men i hemmelighet har han trent Alex til å bli en MI6 agent. Unge Alex blir kastet ut på et farefullt oppdrag for å stoppe den stormannsgale og høyst psykotiske Darrius Sayle som har satt en djevelsk plan i bevegelse.

Selv har jeg vært en stor fan av James Bond siden barnehagen når jeg sto "skjult" i gangen mens pappa satt og så på en Bond film, og i de senere år har jeg blitt helt hekta. Men jeg husker tilbake når jeg var yngre, det var faktisk en tegneserie som het "James Bond Jr" eller noe sånt, og nå skal visstnok Alex Rider ta over denne rollen. Dermed burde alt ligge klart til en slags barneutgave av James Bond.


Dessverre gikk ikke alt som forventet i denne filmen, regissør Geoffery Sax, mannen bak den geniale White Noise, har mer enn nok med å lage film ut fra et manus skrevet av Anthony Horrowitz. Fra første scene skjønner man at dette er en film som faller mellom to stoler. Den byr på nok av skyting, eksplosjoner og farefulle stunts, dermed er den uegnet for de minste. Men på en annen side blir den for barnslig for ungdommen den er myntet på. Dialogen er på sitt beste intetsigende og kjedelig, jeg lurte litt på om manusforfatteren hadde fått foreskrevet litt for sterke beroligende midler av fastlegen sin, det ble liksom så utrolig døvt!

Det som er viktig å huske på her er at jeg er noen år eldre enn tiltenkt målgruppe, men det må jo være lov å kreve litt? I alle fall gjorde jeg det av actionscenene og ble nok en gang realt skuffet. Det er så utrolig forutsigbart, man vet hele tiden hva som skjer i neste scene, man skjønner hvilke objekter som vil være essensielle senere i filmen, og etter en halvtime ut i filmen skjønner man hvordan skurken vil dø. Lite spennende for å si det mildt. Pluss at det til tider blir såpass ulogisk at man får lyst til å rive av seg håret!


På mange måter er det ganske så overraskende at filmen har blitt såpass søvnfremkallende, det første er at den har fått god omtale for å være i tråd med bøkene som jeg selvfølgelig ikke har lest, men hallo da mann, se på listen over skuespillerne! Vi møter Mickey Rourke, Bill Nighy, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Andy Serkis og Ewan McGregor! Det er langt fra dårlig til å være en barnefilm. Dessverre er ikke disse navnene synonyme med kvalitet i dette tilfellet. Fry på sin side er grei nok, men ikke mer. Andy Serkis har fint lite å si og baserer seg på fysisk fremtoning og kommer greit nok fra det. McGregor har en meget liten rolle og dermed får ikke han gjort så mye ut av seg, det samme gjelder Coltrane. Nighy på sin side får endelig tatt den helt ut og byr på filmens beste rolletokning. Mens Rourke fremstår mer som en tysk hallik/pornostjerne enn en ondskapsfull skurk. Sminka blått rundt øya, langt hår i hestehale og en direkte ekkel fremtoning, nei takk.

I hovedrollen som unge Alex Rider finner vi nykommeren Alex Pettyfer. Det er greit at rollefiguren Alex Rider skal være en unggutt med sjarm og et bra utseende, men husker noen unge Hercules serien som rullet på TV3? Jeg fikk litt assosiasjoner til den serien og han fjolla som spilte unge Hercules. Og nei, det var ikke ment som et kompliment.

Totalt sett sitter jeg igjen med en meget skuffende filmopplevelse.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse