Annonse

Filminfo og video

Monster House


DJ følger med på sin gærne nabo, Nabbercracker, som jager barn fra tomta si og ingen får så mye som å sette sin fot på plenen. Hvis du eller lille søstera di er uheldig nok til å havne på gresset hans, kommer han skrikende ut av huset: KOM DEG AV PLENEN MIN!! Fyren er en gammel grinebitt med hentesveis, tynne armer og mangler noen tenner. DJ følger med, tar bilder, noterer og fører hva som skjer. Men når foreldrene hans drar bort på Halloween klarer kompisen hans, Chowder, å miste sin splitter nye basketball til 28$ inn på gresset til gale Nebbercracker. DJ: Du må bare se det sånn at den ikke eksistere lenger. Men ingen venn kan motstå å se sin beste kompis gråte, så han tar sats og løper inn i skrekken for å hente den. Og som på GOGOGO!, går døra opp og ut kommer den gamle kroken løpende. DUUU, sier han og peker på DJ og kommer halsende etter ham på gresset. DJ skriker, er vettskremt og gamlingen løfter ham opp og skriker, før han faller om. DØD. Men i løpet av kvelden ser det ikke ut til at huset til Nebbercracker er helt ferdig med DJ……


Monster House er en skrekkelig morsom film rett i familiegrøss hylla og er klassisk laget i forhold til hvordan filmen flyter. Den er enkel, har humør og overrasker noe. Dette er rett og slett filmen om det huset i DIN gate, der DU bodde, om DIN gamle grinerbitt som DU var redd for når du var liten. Og gamlingen skuffer ikke. Han er like ufyselig og ekkel som forventet og du får denne fornemmelsen i ganen som kan kalles avsmak. Men det er ikke så rart. Hat fra barneårene kan sitte i lenge. Monster House er ikke en film for de minste i familien, men heller for de litt større barna. De vil sikkert digge den, men de minste vil nok bli noe skremt. For filmen er spennende, holder på trykket og gir de barna men tynne nerver noe å skvette til. Dog, den er ikke så scary at den vil ta knekken på nattesøvnen til de som er store nok til å se den, men er heller en kul animert film som man definitivt vil huske.

Som alltid med en animert film, må jo noen ha stemmene bak de stive ansiktene og med seg i studio har debutant i registolen, Gil Kenan, fått med seg en fin gjeng. Vi har stemmene til Steve Buscemi, Maggie Gyllenhaal, Jason ”My name si Earl” Lee, Kevin James fra Kongen av Queens og Kathleen Turner med i den engelske versjonen. Det er en utrolig film som blir presentert av Spielberg og Polar-Ekspress mannen Robert Zemeckis. Den er omtalt som årets beste animerte film. Og det kan nok godt stemme for denne filmen er verdt familiekosen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse