Annonse

Filminfo og video

Alpha Dog

Johnny Truelove er ung, kul, holden for sin alder av tyve år og en potselger som er midt i springbrett-fasen av en oppadgående karriere. Enhver selger har folk som skylder deg penger og da er det kjekt med folk som påtar seg ansvaret å innkassere dem for deg. Men når Jake Mazursky, roter det til, begynner moroa. Jake er tidligere mester i Tae Kwon Do, klin loco og definitivt ikke en du vil falle ille ut med. Allikevel blir de to vennene i fight på grunn av 1200$ og for å sikre seg pengene tar Truelove og gjengen hans lillebroren til psykotiske Jake til fange. Dette blir en kidnappings situasjon uten like, party, mer gress og hva i alle dager skal de gjøre med denne sympatiske gutten som har en waco til bror? Moroa har bare så vidt begynt.

Dette er, som sakt en at årets kuleste teen gangster filmer med høy party faktor, men den drar med seg virkelige hendelser og det er dette som gjør denne filmens handlig litt tragisk også. Filmen i seg selv er langt fra tragisk, men det at så unge gutter kan havne tilde grader ille ute er det som skaper ettertanke. Handlingen bygger på hendelsene rundt Jesse James Hollywood, en unge dopselger som ble den yngste noensinne på FBIs’ most wanted liste. For hvordan kan en kidnapping med så mange vitner, gå så galt?


Hva med Justin Timberlake da? Mange elsker å hate denne eks boyband gutten som skuespiller, og han vil mest sannsynligvis slite med å få aksept av publikum. Men i Alpha Dog leverer han uansett varene, er kul nok og gjør rollen sin langt mer sympatisk enn det Jesse Rugge var i virkeligheten. Den som har fått æren av å spille Mr. Hollywood i filmen er Emile Hirsch, som fra før har portrettert Jay Adams i Lords of Dogtown. Bruce Willis spiller pappa Hollywood og Sharon Stone er overbeskyttende mor. Men uansett hvordan du bryter det ned så funker dette som en feit partyfilm med en skremmende virkelighet bak seg. Glemmer du at dette bygger på virkelige hendelser, så er den veldig kul og underholdene. Men tenker du på det faktumet at rettssaken enda ikke er ferdig, blir det noe helt annet ved den.

Der filmen dog har fått kritikk, rett eller ikke så er det fordi filmen er langt mer polert enn det i virkeligheten var. Skuespillerne er kjekkere, tårevåte scener og skaper en langt høyere grad av sympati hos de overtatoverte guttene. Men uansett, filmen er jo ikke en dokumentar eller rekonstruksjon, den bygger på hendelsene og gjør en kul film ut av det. Klart man kan forstå at dette blir usmakelig for de som står guttene nære i virkeligheten, men det tar ikke fra den det faktumet at din opplevelse av Alpha Dog vil være positiv.

Det er sikkert mange filmer som vil hive seg på i kampen om tittelen som åres beste teen movie, og hvem av disse som vil bli belønnet gjenstår bare å se, men når du ser Alpha Dog så vil du garantert se en film som er like kul som (…..) ja, behøves det å neven noen? Den funker, får deg til å glise, le, underholder, får tida til å gå, ønske den til DVD hylla og lure på hvorfor Justin Timberlake har hygget seg med Cameron Diaz og Britney da hun enda virket frisk. Emile Hirsch ser ut til å være et ansikt for fremtiden og Harry Dean Stanton har definitivt sin beste tid bak seg. Om du ikke rekker denne på kino så bør du leie den når DVD sjappene får den i hylla en gang ut på sensommeren eller noe.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse