Annonse
Dette er mitt aller første møte med hva Bollywood kan produsere, selv om det er mye vestlig med i denne filmen også. Filmen tar for seg den sanne historien om Mangal Pandey, mannen som startet opprøret mot The East India Company som ca. 100 år senere førte til Indias uavhengighet. Vi følger Pandey fra å være trofast soldat til hans kamp mot sine egne.

Jeg var ganske spent da jeg satte platen inn i spilleren, jeg har tidligere sett klipp av indiske filmer og da var det i overkant med tåpelige sanger, danser og lignende, men tenkte at siden dette er en krigsfilm så burde det jo ikke være med noe slik. Det var derfor en stor skuffelse å se at filmen begynner med sang og latter og dans, og jeg forstår aldri helt fascinasjonen med dette, men det er tydelig at det må være med. Og det kom ikke bare en gang, men seks-syv ganger i løpet av filmen er vi vitne til en show med sang, dans og spill, ofte uten noen slags mening overhode.

Men, jeg får legge min frustrasjon til side og heller konsentrere meg om resten av filmen, fordi denne var faktisk ganske underholdende og sterkt laget. Det er vanskelig å si om filmen er veldig overpatriotisk, men jeg har en følelse av at indernes harde kamp og britenes selvpålagte overlegenhet faktisk stemmer mye med slik det var for 150 år siden i India. Regissør Ketan Mehta er en erfaren regissør og han bruker alle de hjelpemiddlene han kan for å skape en god film.

Så vil jeg anbefale filmen? Ja det vil jeg, trass i de til tider irriterende sangscenene så er The Rising en god film

Ekstramateriale:
Trailere
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse