Annonse

Filminfo og video

Hong Kong Knights

Politimannen Ken har en imponerende statistikk hva pågripelser gjelder, men dette skyldes slettes ikke hans milde personlighet. Ken er en politimann av den harde typen, regler er til for å tøyes, tenner er til for å knekkes og forbrytere skal straffes koste hva det koste vil.Men når han blir involvert i en sak hvor hypnose er det vesentlige begynner Ken å få ett problem, riktignok pågriper han gjerningsmannen, men lite vet Ken om hvilket livsfarlig spill som settes i gang. Risikoen er høy, innsatsen er livet til folk rundt han, tidsfristen er farlig nærstående, ytterligere komplisert blir det når Ken selv blir arrestert. En dødelig katt og mus jakt har begynt!

Vi hadde en liten periode hvor asiatiske grøssere tok verda med storm, og dermed kom også de amerikanske remakene. Før dette var det passelig populært blant asiatiske stjerner å søke lykken i Hollywood, for så å gå på snørra så det sang. Men hvorfor gå denne tunge veien om Hollywood? Heroic Duo er en asiatisk actionfilm av den gamle skolen, man ser det med en gang, regissør Benny Chan tar det riktignok med ro, han prøver så godt han kan å servere oss en god historie basert på et manus skrevet av Adrian Kwan og Alan Yuen. Problemet er bare at det her interesserer ikke overhodet.

Vi har den klassiske vrien med en god purk som riktignok er litt for hard for jobben sin, vi har den åpenbare skurken som viser seg å være en likande fyr, og vi har den ultimate bad guy'en som er usårbar frem til sluttscenen hvor han blir degradert til en ynkelig og patetisk tulling. Vi får også servert litt kjærlighet som seg hør og bør. Noen eksplosjoner har det også blitt plass, samt ett par spark og slag, og noen hundre kuler. Greit nok, for dette er jo elementer som er med i de fleste actionfilmer, men hvor er historie som skal sy det her sammen? Dialogen er forholdsvis platt, man får aldri bli virkelig kjent med rollefigurene, og det hele blir såpass overfladisk at man begynner å vurdere å lesa bibelen baklengs.

I hovedrollen finner vi som sagt Ekin Cheng, selv har jeg sansen for han som en skuespiller. Han har en viss karisma, han passer i disse rollene. Men han er fortsatt avhengig av et noenlunde oppegående manus for å kunne spille godt, og det får han bare ikke i denne filmen. Det blir så utrolig upersonlig, kalt og stakkato at man feller nesten en tåre.
Hans partner, og filmens andre hovedrolleinnehaver, er Leon Lai som også gjorde seg litt bemerket i den asiatiske Infernal Affairs 3. Riktignok gjør han en grei rolle her, men han sliter med det samme som Ekin; manuset er rett og slett for dårlig. Og dette gjelder for hovedrollene, resten av gjengen er ikke mye så skryte av. Noen prøver å overspille, andre prøver å gjemme seg bort i mengden, og noen vet rett og slett ikke hva de driver med. Dette var ikke mye bra for å si det mildt!!

Er alt bare rævva med denne filmen?` Nei, det finnes ett par småartige scener helt på starten av filmen, også har vi rulleteksta. Noe mer credd enn det vil jeg ikke gi dette makkverket av en film. Dårlige effekter, overspill, underspill, et platt manus, flau dialog, et uinteressant plott, sorry mac, men dette var en skuffelse av de sjeldne.

Til slutt vil jeg gjerne benytte anledningen til å si litt om selve utgaven.

"Kjære Scanbox, dere har jo gitt ut denne filmen. Det er ikke det at jeg ikke setter pris på at dere gir ut asiatiske filmer, men eier dere ingen skam?

Det første som skjedde når jeg satt på filmen var at jeg holdt på å få hjerteattakk. Min første tanke var at nå har noe røket, det låt helt forjævelig for å være ærlig. Instinktivt slo jeg av alt av utstyr, lot det stå av ei stund, startet opp på nytt men med en annen film for å dobbeltsjekke; puh, alt var som det skulle. Tilbake til heroic duo, men det samme gjentok seg. Det her var slettes ikke bra!

Men verre ble det. Bildet. Hva i all verda har dere tenkt på når dere har valgt å gi ut denne filmen på dvd? Bildekvaliteten er på vhs nivå. Å nei, det har ikke noe med anlegget man spiller den av på. Jeg spilte av filmen på et meget respektabelt anlegg med en relativt heftig skjerm, og tro meg; bildekvaliteten er under enhver kritikk.

Jeg skulle ønske det ikke var noe mer nå, men det er det dessverre. La oss begynne med tittelen. Hvordan i huleste heite har dere funnet ut at dere skal gi ut filmen under tittelen "hong kong knight" når det til og med på dvd plata står Heroic Duo? Dette er rett og slett amatørmessig, og det er også tekstingen på denne filmen. Vi lever i Norge i året 2007, det skal være mulig å bruke seg av bokstavene "æ,ø,å". I stedet ble det brukt "A" for "Æ", "O" for "Ø" og "A" for "Å". Filmens tale foregår på asiatisk, nordmenn flest er avhengig av teksten, og det blir ikke noe lettere å få taket på filmen når tekstingen er gjort av en med dysleksi!"
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse