Annonse

Filminfo og video

Ghost Rider

Ghost Rider motor cycle hero/Baby baby he’s lookin' so cute

Johnny Blaze, en ung stunt motorsyklist, kjører i showet til pappa og har en vakker kjæreste. Livet ligger foran ham og lykken forut. Men skåret i gleden er at hans far har en kreftsvulst, og har valgt å ikke fortelle sønnen om det. Så når han mekker på sykkelen sin etter å lest brevet fra sykehuset som forteller om diagnosen, kommer skjebnen inn døren. ”Hva om jeg kunne gjøre ham frisk, ville du gi din sjel i betaling?” Uvitende om hva det er han undertegner, drypper en dråpe av blodet hans på avtalen og djevelen kan bare vente på innkasseringen. Dagen etter er pappa frisk som en fisk og klar for kveldens stunt. Mannen fra kvelden før holdt ord. Men med en bismak. En avtale er ikke en avtale du kan forutse når det er Djevelen man handler med. Denne avtalen vil definitivt forandre livet hans, for alltid….

He's riding through your town with his head on fire.


Jeg hører stemmen til Henry Rollins i hodet, mer skjønner ikke hvorfor låta hans om tøffingen på brennende sykkel ikke er tittelsporet til filmen, hvorfor låta ikke brukes. Men det spiller kanskje ikke noen rolle. Uansett så er Ghost Rider en film som funker. Det vil si at dette ikke ga gledestårer akkurat, men var underholdene nok som tidsfordriv på en lørdagskveld. Det blir noe lett og freidig over måten den glir fremover på, men det spiller ingen rolle egentlig. Man er blitt vandt til at filmer som er basert på tegneserier ikke alltid når opp. Vi er jo enda i en tid der hver bidige Marvel helt og snodige kjemper-for-rettferdighet-figurer skal filmatiseres med en eller annen bigtimer som rolleinnehaver. Det går ikke rett hjem i kassa hver gang, men som regel havner de midt på tre. Det er kanskje ikke fair å sette for høye forventninger, men når tegneserieskuta først har satt seil, forventer man uansett at heltene skal være troverdige.

Johnny Blaze og hans salg av sjelen sin til djevelen er en slik film, en sak man forventer litt av. Den innfrir ikke mer enn til at Cage er grei nok, skurkene enkle og berta er pen. Men sykkelen derimot, hell, en slik doning skulle en hatt. Den Chopperen er feit som jernet alene og når den gjøres om til Ghostrider-bike, er den helt over alle grenser. Filmen i sin helhet vil ikke bli husket som årets knallskudd, men allikevel er det noe ved den. Den gir deg enda en småkul fyr av en superhelt som skal lede de rettvises vei ut av fortapelsens dal og alt dette o’gode som helter står for. Nicolas Cages’ figur gjør det bra nok og Cage er også medskribent på manussiden her. Og så må man jo lure, når skal de gå tomme for Marvel figurer og begi seg ut på en Donald Duck – The Movie greie? Hvem skal lede den filmen tro? For hvert år ser det nå ut til at de skuffer frem flere rabiate helter til oss.


Vil vi ha alle disse omgjorte tegneseriene? Tja, så lenge det legges sjel og dyktighet ned i arbeidet, så lenge det ikke blir billig og tarvelig, så lenge kampen ikke vinnes for lett og skurkene patetiske. Hollywood må gjerne kaste flere superhelter ut på lerretet for min del, men bare hvis de kan love å holde seg sanne mot historien og ikke skuffe oss. Lett? Sikkert ikke, men la dem prøve. Uansett så skulle Henry Rollins’ låt Ghostrider fra soundtracket til The Crow (og da mener jeg den riktige versjonen av filmen) vært med. Den burde startet og avsluttet hele ballet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse