Annonse

Filminfo og video

Epic Movie

Fire foreldreløse, eh…. barn, vinner hver sin billett til en reise inn i en sjokoladefabrikk. Etter å ha overlevd et fly fullt av slanger, flyktet fra meksikansk fribryting, kommet seg unna en albino-munk på Louvre og problemer med å passe inn blant mutantene på mutantskolen, møtes de fire utenfor inngangen til fabrikken. Willy har ikke de beste intensjoner for dem og mens de gjemmer seg for ham på fabrikken, finner de et stort og majestetisk skap. Og dette er porten inn til Gnarnia…..


Satirer er alltid like moro, bare de kommer med jevne mellomrom og ikke kommer på løpende bånd. Epic Movie er omtrent scene for scene en annen film satt sammen på en veldig så grei måte. De mobber og gjør narr av filmer som er dyktige men kanskje også litt irriterende. Harry Potter; enten så elsker du den eller så har du den langt opp i halsen, og da spiller det ingen rolle hvor bra den er. Når mann først skal gyve løs på noen så er jo det mest sportige å ta de som er større enn deg til kamp og det er akkurat hva hodene bak Scary Movie gjør. De kommer heller ikke så dårlig ut av det og harseleringen med Piratres of the Carribean, Narnia, Sjokoladefabrikken og alle de andre filmene er en blanding som du kan le av. Om du ler mest av at det er genuint morsomt eller at det er mobbing og alt det som er satiretypisk er vel forskjellig fra seer til seer, men det fremskaper latter åssen du enn ser det.

Men er vi ikke lei slike filmer nå? Gikk vi ikke lei rett etter Spaceballs og Men in Thights? Etter at Scary Movie ditt og datt hadde gjort sitt, etter Not Another Teenmovie? Etter Date Movie og nå Epic Movie pluss hele Scary Movie serien så synes vi vel ikke at dette er sykt lenger, eller elsker vi bare disse filmene om og om igjen? Setter vi kanskje større pris på filmer som Sannheten om Rødhette? Nå som Mel Brooks har satt sine feite fotspor i feltet og de siste 5-6 årenes satirer har rullet sine runder, er det kanskje på tide med noe nytt. Det er klart det er morsomt og underholdene, men når du har sett sausen gå rundt i kjelen nok ganger, blir man fort lei.


Det hjelper jo at noen av fjesene er kjente i humorsammenheng og ikke er fullstendig oppbrukte enda, og at det er Narnia som får unngjelde kan vi vel alle leve med. Narnia er et flott eventyrfilm, men passer perfekt inn i rollen som Gnarnia. Det som dog er litt synd er nettopp det at det scenarioet blir for enkelt. Slike filmer blir så mye mer underholdene hvis de klarer å legge inn litt mer tyngde. Men for det, dette er en morsom harselerings film fra et team som følger satire oppskriften sinn vel. Det som derimot er sikkert er at det er på tide med forandring og at man kan gjøre noe nytt enn denne Mel Brooks humoren. Brooks er dyktig for alt det er verdt, men vi ønsker noe nytt. Se Epic Movie dersom du er en fan av humoren fra Scary Movie. Ikke se den dersom du liker intelligent humor.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse