Annonse

Filminfo og video

Mr. Beans ferie

Når den snodige mannen vinner en ferietur til Cannes gjennom et lotteri i den lokale kirken, blir det en saga uten like for vår venn. Med 200€ i reisepenger og et DV kamera til å dokumentere ferien med, bærer det ut i det ukjente for den nokså uredde Mr Bean. Men som vanlig skal en serie uheldige hendelser sette ham av sporet. Hans distréhet sørger for at han kommer til skade for å forhindre en mann i å komme seg på toget i tide. Isteden for å åpne døra med toget i bevegelse, filmer han heller mannen løpende ved siden av. Til sin forskrekkelse oppdager han at mannens sønn sitter på toget og roper på pappaen som forsvinner med stasjonen. De finner en slags trøst i hverandre og sammen prøver de å redde situasjonen. Men som vanlig når den engelske snålingen skal løse noe, går ting fra vondt til verre og verre.


Rowan Atkinson har stablet sammen nok en Beanfilm og bruker figuren for hva den er verdt. Når han da altså ufrivillig separerer en ung gutt fra faren sin, kommer den gode samaritanen i Bean til overflaten og prøver så godt han kan å føre dem sammen igjen. Etter USA-turen er det jo bare naturlig å la ham prøve seg på en tur til den franske rivieraen og Cannes er vel det mest perfekte. Det er ikke alle som lykkes med slik sketsj basert humor i langfilm, men Mr Bean har fint tatt steget opp til lerretet nok en gang. Filmen Bean var nok bedre, fordi den ikke var nettopp sketsjbasert, men Holiday fungerer nok til å le av. Hvis man derimot ikke har sansen for slik humor så er det bare å la være å se den, men at dette er komisk for fansen er sikkert.

Men har nå ikke Beanfiguren har gjort sitt er vel hva man blir sittende å lure på. Behøver vi enda en film om ham, holder det ikke med reprisene på tv? Godt mulig, men nå så skader det vel heller aldri med en siste gang. ”Mamma, bare en gang til” ”OK, da. En tur til”. For bak fasaden så vet vi jo alle at Atkinson ikke er slik, men bare spiller. Bak veggen så vet vi ja at han er en ufattelig dyktig komiker og at han har brukt mye av sin energi på nettopp Mr Bean. Forhåpentligvis så er dette siste gangen vi ser ham i rollen som snålingen og at fremtiden vil bringe noe annet fra ham. Vi vet jo at han kan annet så la han vise oss det.


Selv om nostalgien rundt hele denne engelske fyren er nær ved å takke for seg, så er det allikevel noe nytt ved ham, noe ikke fullt så gjenkjennelig. Bean oppfører seg ikke helt som vi er vandt til og man blir kanskje usikker på om man setter pris på det eller ikke. Noe er nøyaktig som vi har sett ham gjøre før, andre ting er nye måter han reagerer på. Men Mr Beans tur til Cannes med filmkamerat sitt ender som alltid i et snodig Beanfavør. Roadtripen hans blir mer omfattende enn forventet og igjen er det tilfeldighetene som leder mannen ut i alt av godvær når refrenget går for siste gang.

Bean, utrolig men sant.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse