Annonse

Filminfo og video

Killer Rats

Nok en tv-film fra USA som er blitt gjort tilgjengelig på DVD her i det kalde nord. Man har neppe de største forhåpningene til en tv-film om kjøttetende rotter og det med god grunn.

Når en kunde blir angivelig bitt av en rotte på et kjøpesenter, ringer alarmklokkene for ledelsen. De vil legge et lokk på saken og bli kvitt rotteproblemet, de leier inn Jack Carver, en levende legende når det gjelder bekjempelse av rotter. Men snart viser det seg at problemet ikke kun gjelder kjøpesenteret, hele bydelen sliter med rotteangrep. Ikke nok med at de invaderer bydelen, de er også svært aggressive mot mennesker og sykehusene hoper seg etter hvert opp med mennesker som er smittet av rottene. Det virker som om rottene har fått smaken for menneskekjøtt.

Killer rats er overraskende nok ikke så dårlig som den høres ut, misforstå meg rett, det er ikke noe god film, men den har et par minneverdige øyeblikk. Spesielt en scene hvor et tomt svømmebasseng blir fylt opp med rotter og en påfølgende ”rottefontene” er stilig laget, men ellers er filmen ganske uinteressant. Middelmådig skuespill fra alle kanter, plagsom musikk og totalt mangel på intensitet. Killer rats er aldri skummel, om man ikke lider av dyp angst for store masser infiserte rotter.

Skuespillet er ikke mye å skryte av, jeg har riktignok sett mye verre, men Mädchen Amick som spiller en minisjef på kjøpesenteret virker ukomfortabel i rollen sin. Jeg husker henne fremdeles best fra Twin Peaks, så det er litt trist å se hva slags filmer hun driver med nå for tiden. Vincent Spano er en gjenganger i masse rare amerikanske skrekkfilmproduksjoner, men har også hatt roller i kritikeryndlinger som Rumble Fish og Alive. I Killer Rats virker han likegyldig til karakteren sin, noe som viser seg hans platte skuespill.

Men så ser man heller ikke en film som Killer Rats pga skuespillerne, man er ute etter bloddryppende grøss og heftige spesialeffekter. Dessverre er det lite av begge deler, særlig av det førstnevnte. Jeg håpte på litt flere lik ved filmens slutt, men det var unødvendig få dødsfall i filmen. Med tanke på at Killer Rats er laget for tv så er jeg smått imponert over spesialeffektene, den tidligere nevnte scenen hvor rottene tar over et svømmebasseng er det eneste som er verdt å ta med seg når filmen er slutt.

Åttifire minutter med infiserte rotter er litt i meste laget og er ikke verdt bryet å få med seg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse