Annonse

Filminfo og video

Date Movie

Dette er nok en film fra et par et forfatterne bak (…) Movie universet. Aaron Seltzer har igjen landet en multiparodi av en film midt i Mel Brooks hjertet og denne gjør jobben ganske godt. Julia Jones er overvektig, singel og jobber som servitør i foreldrenes greske restaurant. Hun drømmer om kjærlighet og om å møte mannen i sitt liv. Når hun en dag går runden for påfylling av kaffe hos gjestene i restauranten, treffer lykken henne. Mannen hun fyller kaffe i koppen til, får hjertet hennes til å banke. Men når hun snur seg rundt, måker hun til ham med kaffekolben og han forsvinner (dvs. han ligger utslått på gulvet uten at hun ser ham). For å finne drømmeprinsen igjen går hun til hook-up spesialisten Hitch. Og etter en real Pimp My Body, er hun klar for å sette tenna i kjærlighetsjakten. Men det skal jo ikke bli noen dans på roser heller.


Her er det plot sydd sammen fra filmer som Meet the Parents, My Best Friends Wedding, The Wedding Planer, My Big Fat Greek Wedding, Bridget Jones og Napoleon Dynamite, The Wedding Crasher og Mr and Mrs Smith. Det er som vanlig en salig blanding av filmer innen samme sjanger, et parodisk samlebånd av scener som overlapper hverandre i en humoristisk setting. Gjengen som står bak kamera følger sin vante oppskrift og det blir, denne gangen, ganske så morsomt. Kjærlighetsfilmer fra Hollywood er et altoppslukende udyr av et monster og det produseres en mengde filmer som er klin like. Det er god business å lage slike filmer, for markedet vil ha slik underholdning, men alle som ikke setter pris på dette, kan le av Date Movie. Og denne filmen er også for de som elsker romantiske filmer, bare for å få sakt det. Den gjør narr av ja, men ikke på noen annen måte en resten av satiresjangeren sin. Det er alltid uskyldig og småfrekt, ertende og gøy. Det er en slik type film som du lett koser deg igjennom.

Men har du sett det meste denne gjengen har gjort fra før, kan du begynne å lure på om de ikke selv går lei. Aaron Seltzer har aldri gjort annet enn å lage parodier, og mon tro om han vil kunne lage en annen type film og lykkes med det. Det er trygt å holde seg til det man kan, men uansett, hvor lenge Aaron? Og nå som Scary Movie 5 er annonsert(!) kan man begynne å lure på om ikke den Cola boksen snart er tom. Klarer vi å se en slik film til? Det er bare å håpe at de kan helle noen nye ingredienser i blandinga før de steker rullene. Men om denne groundhog day følelsen av en produksjonslinje er sundt i lengden eller til å holde ut med stort lenger, er det bare å spørre selv om man har fått nok. Jeg mener, det er jo klart dette er morsomt og alt det der, men dette er gjort såååå mange ganger nå, kan vi væææær så snill å få noe nytt, noe som ikke ser ut som ops we did it again and again? Vi liker å le, men sørg bare for å forstå når burken er tom og ikke noe påfyll takk.

Når alt kommer til alt, og vi glemmer fortiden til regissør og resten av crewet, så er dette en film å le av. Med scener fra KillBill, Dodgball, Pretty Woman og Legaly Blond, så er dette en romantisk parodi. Filmen er søt og slik som man kan forvente seg, den overrasker ikke men får deg til å le innimellom. Du kan trygt begi deg ut på denne uten å være for skeptisk. Og er du at typen som elsker Hot Shots, Scary Movie og Mel Brooks så er dette rett i kosekroken din.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse