Annonse

Filminfo og video

End Game

Alex Thomas rekker å vidt å se pistolen før han strekker ut armen og prøver å kaste seg foran kulen, kulen går igjennom hånden hans og rett i hodet til offeret. USA's president har blitt drept. Gjerningsmannen blir umiddelbart skutt av secret service, men for Alex vil det aldri ta slutt. Han er mannen som ikke klarte å redde presidentens liv.

Alex trekker seg tilbake til flasken, sorgen, minnene og angeren. For han er livet over, han mislyktes, hans venn presidenten er død, det samme er han innvendig. Men når journalisten Kate Crawford kommer til han med bevis for at det hele er langt mer komplisert tennes gnisten i Alex, endelig får han sin mulighet til å gjøre bot for at han feilet. Endelig får han en mulighet til å straffe de skyldige. Men Alex og Kate møter litt mer motstand enn hva de hadde beregnet når agenter fra lysskye avdelinger av CIA prøver å drepe dem, og alle andre de snakker med ender opp døde. For Alex og Kate er dette deres siste oppdrag; de skyldige skal stilles til rette for hva de har gjort. Koste hva det koste vil. Være hvem det være vil. De skyldige skal taes.

Plottet til End Game skal slettes ikke sies å være spesielt nyskapende. Historien om livvakten som mislykkes og som faller under en dyp depresjon så for å få muligheten til å gjøre opp for seg har vi sett mange ganger før. Denne gangen er det Andy Cheung som har tatt på seg oppgaven med å filmatisere manuset som han skrev sammen med JC Pollock, viss eneste erfaring med filmindustrien er nettopp manuset for End Game. Andy på sin side har jobbet som stuntmann for blant annet Jackie Chan, og han har også regissert den kommende "Redline" som ryktes å være en real konkurrent til Fast And Furious.

End Game er en av de filmene som overrasker samtidig som den ikke tilfører sjangeren noe nytt. I utgangspunktet er historien rimelig opplagt, man vet sånn ca hvem som står bak, man skjønner koblingen lenge før helten og man har en rimelig god følelse av hva som skjer. Spenning er ikke engang et tema her, desverre. Andy's styrke ligger derimot i det visuelle. I mine øyne er det visuelle mist like viktig som fortellerteknikken, dette er to ting som er nødt til å smelte sammen om resultatet skal være bra.

Man kan imidlertid kutte ned på historien om det visuelle holder en høy klasse, og dermed få et mer enn greit nok resultat. Det er nettopp dette som har skjedd med End Game. Andy viser fra første scene at han vil fortelle en meget alvorlig og dyster historie, filmens visuelle uttrykk er gjennomsyret av blått og grått, til tross for noen små humoristiske kommentarer tar det aldri av, noen stor glede oppleves aldri i denne filmen. Det blir aldri så heftig at man får bakoversveis, men det er bra nok til å bli godkjent i mine øyne.

Andy har i alle fall hatt flaks når det kommer til skuespillerne, med tanke på at dette er hans første film var vel oddsene relativt gode for å ende opp med ukkjente skuespillere, men Andy har faktisk fått med Cuba Gooding Jr, Angie Harmon, James Woods og Burt Reynolds. Ikke dårlig!

Reynolds har blitt degradert til en helt vanlig skuespiller og han gjør ikke stort ut av seg i End Game. Hans rolle er enkel, han er mannen som vet alt og som er en viktig støttespiller for vår helt slik at han kommer seg fremmover. Man kan jo så saktens undre seg over hvorfor Reynolds' rollefigur ikke bare avslører alt med en gang, men det er vel slik det fungerer i denne verden.

Woods har i det siste gjort stor suksess på TV-skjermen som advokaten Shark, men i End Game føles han direkte uinspirert og overflødig. Han har ikke noe å spille på, og da faller hele greia hans i grus. Woods er en meget dyktig skuespiller som passer best i roller hvor han kan ta'n helt ut. Det får han ikke i End Game, her går det på skinner!

Cuba er en dyktig skuespiller, det har han bevist tidligere, men det krever at han har et godt manus. I dette tilfellet er karakteren hans helt by the book og rom for å virkelig spille finnes ikke. Men mannen kommer fra det med flagget sånn halvveis på stanga, og det er godt nok for meg.

For jeg vil ikke kreve så mye av denne filmen. Det er en rett på video film som tyr til et konsept vi har sett ørten ganger før. Ja, det er forutsigbart. Nei, det er ikke spennende. Nei, det er heller ikke superbra. Men det fungerer som en leiefilm en kveld du føler for å se noe helt greit som bare stjeler tida di samtidig som du får et mentalt avbrekk fra hverdagen. En godkjent actionthriller, dog ikke minneverdig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse