Annonse

Filminfo og video

Little Fish

I Lille Saigon utenfor Sydney, prøver Tracy å holde sin fortid på avstand i den lille videobutikken hun jobber i. Hun ønsker å ta over driften av butikken, men hennes tidligere kortsvindel fra tiden som junky, skremmer bankene unna. Finansieringen av lånet som kan gjøre henne til butikkeier isteden for ansatt, jobber imot henne. Opp fra glemselen kommer gamlekjæresten og vifter med et pent ytre og hele følelsesspillet. Bror har kun et ben igjen, stefar sliter med en cold-turkey for å bli kvitt heroinproblemet sitt og mor er redd for at Tracy skal falle av vogna. Selv har hun nok å stri med om hun så ikke må forholde seg til familirelasjonene i tillegg.

Dette er et familiedrama og glimrende fortalt historie om noen korte dager i livet. Små episoder kan forandre resten av livet ditt og veiskillene kan være mer enn fatale. Cate Blanchett er god i rollen som Tracy, men Hugo Weaving er bare glimrende som den narkomane, ex-rugby spilleren og stefar Lionel. Hans svette, sykdomslidende ansikt er ikke til å misse når han sliter seg gjennom kramper, frysninger og abstinenser. Og ingen er hellige når man må be om sårt trengt hjelp for å bli ”frisk”. Det er en sann fryd å se Hugo gjøre det han kan best, å være skuespiller.

Men selv om australsk film ofte er bra, er det også klart at det ikke er verdt å kaste seg over for alle og enhver. Noen vil si de er trege, mens andre vil kalle de geniale. Dette er langt på vei filmer som er mer for den interesserte enn de som ønsker ren underholdning. For første del av Little Fish er langt mer kjedelig enn siste del og du lurer litt på om dette vil være verdt tida. Men når rulleteksten går fra bunn til topp på skjermen, er du glad for at du tok deg tid og tålmodighet til å se den ferdig. Den har en fortellerevne som er langt unna Hollywood og det er bra, for det er slike filmer som gjør en filmhverdag annerledes. Disse små alternative filmene i DVD hylla har en tendens til å overraske, skuffe og falle, men de som virkelig treffer fra denne hylla kan være gull verdt.

Rollene i filmen er levert av dyktige, yrkesstolte og erfarne folk som Sam Neill som gangster boss og Dustin Nguyen spiller den bortkomne kjæresten, samt Blanchett og Weaving som dro inn premiene for beste mannlige og kvinnelige skuespiller. Dette er antakeligvis Rowan Woods best regisserte film på CV-en så langt, og følger han opp i dette sporet vil det sikkert bli moro å se hva han gir oss fremover.

Little Fish kan i bunn og grunn sies å være en film du ser fordi du har lyst, dette er ikke en film å forvente at skal rocke lørdagskvelden din. Men tar du den med deg vil den gi deg en fin historie. Vil du ha en sikker vinner er dette ikke filmen å plukke med seg, men gi den et forsøk på søndagskvelden isteden, det er den verdt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse