Annonse
Ekspertpanelet består rett og slett av min datter og jeg, for jeg må innrømme jeg begynner å bli litt for gammel til å kunne kose meg med barne-TV. Filmen ble satt i dvd-spilleren, og vi slo oss ned i sofaen for å se på. Malin så på filmen, jeg studerte henne. Tidligere har vi hatt suksess med denne typen framvisning, blant annet da vi fikk Peppa Gris, tror aldri jeg har hørt henne le så godt som da hun så det første gangen. Men med Frannys Føtter kom aldri denne reaksjonen.

I stedet satt hun bare rolig og fulgte med på filmen, men etter halve filmen gikk hun bort og jeg tenkte som så at dette var ikke en film for henne. Jeg gikk for å skru av, men da fikk jeg beskjed om at hun skulle se på, men måtte bare ha seg litt drikke. Så det ble vanskelig å få et fast forhold til hvordan hun egentlig likte filmen.

Frannys Føtter-serien er en serie som går på TV2 og omhandler den fem år gamle jenta Franny som er hos sin bestefar hver ettermiddag. Bestefaren er skomaker og får inn forskjellige sko i forskjellige episoder. Franny er nysgjerrig og prøver på seg alle skoene som kommer inn, og hvert skopar tar henne magisk nok med på et lite eventyr.

Sett fra et voksent perspektiv så merker man at barne-tv har blitt endret siden den gangen jeg selv var barn. Der seriene kun var for underholdningsverdi (selvsagt med noen få eksempler), går nesten alle serier i dag ut på å skulle lære bort, informere og opplyse (igjen med noen få eksempler). Frannys Føtter forsøker, men lykkes ikke på samme måte som andre serier jeg har sett.

Og hva er så dommen fra Malin? "Den var jo litt morsom da"
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse