Annonse

Filminfo og video

The Hitcher

Grace Andrews og Jim Halsey er to 21 år gamle college studenter, som er på vei for å møte Grace’s venner på spring break i Jims 442 oldsmobile. Underveis i et voldsomt regnvær klarer de såvidt å svinge unna en mann som står midt i veien og haiker, men de plukker ham ikke opp. Senere møter de haikeren igjen på en bensinstasjon. Omstendighetene gjør at de ender opp med å la han sitte på til nærmeste motell. Det er den første av en lang rekke feil de to turtelduene begår underveis i dette eventyret. Haikeren viser seg å være en skummel og tilsynelatende usynlig morder med rumpa full av gullhår, som sørger for at det unge paret blir jaktet på mistenkt for flere mord, av etterhvert store politistyrker.


Hvem er morderen?
Hele scenarioet på filmen er særdeles tvilsomt; seeren ikke får greie på noen ting om bakgrunnen til morderen, John Ryder. Han bare dukker opp ut av intet og setter igang med å lage et helvete for de to ungdommene som av en eller annen grunn alltid gjør helt absurde valg i pressede situasjoner, som å stikke av fra politiet som er de eneste som kan hjelpe dem.. gang på gang. Ellers er estetikken ganske grei. Det er mye fine bilder og stort sett så foregår filmen i ganske kule omgivelser.


Ulogisk og forutsigbar
Før jeg så denne filmen hadde jeg ikke vært borti den første versjonen fra åtti-tallet, og jeg hadde trua på at dette kom til å bli en bra filmopplevelse. Dessverre så klarte jeg aldri å engasjere meg i filmen. Handlingen er fullstendig nedprioritert og jeg ser ikke hva det er kompansert med for å rette opp inntrykket. Hadde det enda vært noen skikkelig slasher-scener så kunne det ha veid opp littegrann hvertfall. Etter en halvtimes tid begynte jeg å bli lei av hele storyen, og når det dukker opp en J.R. Ewing klone som politimesteren med stor innlevelse og empati – og rådyrøyne – da er det over og ut for min del. Siste halvtime på den 90 minutter lange filmen er fryktelig langdryge og forutsigbare.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse