Annonse
Det ser ikke ut til å ta noe enda denne diskusjonen rundt Tom Cruise, filmen Valkyrie, Tyskland og Cruises fanatiske tilhørighet til scientologien. Sist ut er det politikerne som går ut og sier at de ikke ønsker at en av Tysklands store helter skal portretteres av en person som Tom Cruise. I følge den sosialdemokratiske Klaus Uwe Benneter er dette et "slag i trynet for alle oppestående demokrater, alle motstandskjempere under krigen, og alle ofre for scientologisekten".

Nå har også den tyske scientologisekten gått ut og sagt at dette har blitt til en religiøs diskriminasjon mot deres tro. Og bedre blir det ikke da den tyske regjeringen har sammenlignet scientologien med det gamle nazi-regimet, hvor hjernevasking og utnyttelse av medlemmene blir brukt.

Men i etterkant har den tyske forsvarsministeren Harald Kammerbaur gått ut og sagt at de ikke har noe med innspillingen å gjøre, og at de ikke har noen rettigheter til å nekte Cruise å spille inn filmen. Produsentene har tidligere ønsket å benytte seg av det historiske stedet Bendlerblock, hvor det faktiske forsøket på attentatet tok sted, og som nå blir huset av nettopp forsvarsministrene. Det har vist seg at det hele muligens stammer fra et innlegg på internett av et konservativt medlem av parlamentet, Antje Blumenthal. Hun skriver at forsvarsministeren har fortalt henne at de kommer til å nekte Cruise å spille inn filmen på grunn av at de ikke ønsker at Oberst Claus van Stauffenberg skal ha en scientologisk tankegang.

I et intervju med Carl Woebcken, sjef for produksjonsselskapet Babelsberg Studio som sammen med United Artists skal produsere denne filmen, sier Woebcken at dette ikke kommer til å være en scientologi film. "Det er en Bryan Singer-film, og Bryan Singer er jøde. Og de skal lage denne filmen for å vise at det fantes tyske helter også under naziregimet. Tom Cruise er en av de beste, hvis ikke den beste, skuespilleren i verden når det kommer til helteroller og det er derfor Bryan Singer kontaktet nettopp han."

De tyske produsentene Woebcken og Fisser er av en annen oppfatning enn mange andre av tyskerne og tror filmen blir bra selv med Tom Cruise. "Attentatforsøket på Hitler er dessverre ikke godt nok kjent utenfor vårt lands grenser," sier Fisser i et intervju. "Vi burde derfor være fornøyde og ønske en slik mulighet velkommen, en mulighet til å forbedre ryktet av vårt land". Hvis alt går etter plan vil innspillingen av Valkyrie begynne neste måned.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse