Annonse
En enorm planet glir gjennom universet. Når den nærmer seg en planet, river den en hel verden i filler, knuser den og fortærer alt. Dette er Unicron, en voldsom robot i planetform som glir rundt i universet som rene nemesis. Som om ikke Autobots har nok med å kjempe mot sine dødsfiender Desepticons, blir også Unicron en like dødelig trussel. Han har kurs mot Autobotenes månebase 1 og ingen slipper unna suget fra den voldsomme planeten. På jorda pågår et slag mellom Autobotene med Optimus Prime i spissen og Desepticons leder Megatron. Slaget blir avgjørende for begge parter på langt mer enn en måte og forandringene som følger er starten på en ny epoke.

Leker, biler som blir til roboter, og jeg fikk ikke Optimus Prime til jul i år heller. Det ble bare en rar billigprodusert leke og ikke en genuin sak fra serien jeg fulgte hver helg hos mormor på Sky TV og DJ Kat Show. Transformers var definitivt favoritten og misunnelsen på venner som fikk kulere roboter var nådeløs. Mine roboter var små og simple. Men serien står som en av de bedre opplevelsene fra barndommens mange tegnefilmminner. Så godt som alle serier har kampen mellom det gode og det onde sentralt, men forholdet mellom de to robotklanene er noe spesielt, noe drømmende vakkert i sin transformering, sin endring fra bil til robot. Levende, varme og modige karakterer som setter sine metalliske lemmer på spill like mye for å redde mennesker som roboter. At denne serien blir til film er ikke rart. Den legger mulighetene til rette for en storproduksjon og ny vri på robotenes evne til å forandre form. Det vil helt klart være store endringer mellom tegnefilmen fra ’86 og filmen som har premiere denne uka. Så hvorfor ikke ta en 21år lang tur tilbake til originalen.

Filmen som kom i perioden da serien rullet verden rundt, er ikke stormende heftig når vi ser den om igjen i dag, men er mer som et minne enn noe annet. Historien går stormende fort og henger ikke akkurat perfekt på grep til enhver tid, men himmel så moro det er allikevel. Egentlig er filmen bortimot dårlig, men det spiller ingen rolle, i dette tilfellet handler det bare om en oppvarming til den nye versjonen som er på vei. De utallelige bladene jeg leste om dem som barn flimrer inn i hodet mitt etter hvert som Optimus Prime og gjengen hans farer frem. Det får en til å lure på om de som ikke opplevde hypen første gang vil forstå filmen slik vi som lekte med figurene midt på åttitallet vil gjøre. I dag er nok dette nok en tegneserie film, enda en gammel kultgreie som det er blåst støv av og pusset opp, gjort om og stylet på ny. Det er som om figurene har vært igjennom et pimp my Bot program, for det er mye som er annerledes i den nye utgaven. Optimus kunne engelsk i den gamle serien og kommuniserte perfekt med mennesker. Så samtalene ble da litt mer enn rare lyder. Men sånn må det jo bare bli når det er lagd for barn. Og for barn er definitivt den første filmen best for. Dette er langt fra en tegnefilm som går inn hos et voksent intelligens nivå, men uansett, dette kan pent gli igjennom som et minne fra barndommen. Så å se denne med barna kan faktisk være en god ide. Og når du i løpet av uken eller måneden selv får sett voksenutgaven kan du lukke et kapittel og sove godt, for dette vil nok være verdt å vente på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse