Annonse

Filminfo og video

Transformers (2007)

Michael Bay er kjent for å lage action hvor man ikke behøver å benytte seg så altfor mye av de grå hjernecellene. Og han har ofte lykkes med de prosjektene han begir seg inn på, hvor hovedmålet ikke grises til med smuss. På Transformers har Michael Bay byttet ut sin tidligere faste produsent Jerry Bruckheimer med Steven Spielberg, og resultatet som vises på skjermen er slettes ikke å kimse av.


I filmen om Transfomers møter vi igjen de gode mot de onde, Autobots mot Deceptions, Optimus Prime mot Megatron. Energiforsyningene til robotene begynner å gå mot slutten, og på grunn av dette må begge sidene jakte på en ny måte å overleve på. Dette fører dem til jorden, hvor Megatron tidligere har funnet veien til det viktige stoffet Allspark. Megatron lykkes ikke og blir fanget i isen, bare for å bli funnet av polfareren Archibald Witwicky. Witwicky finner Megatron delvis begravet i isen, og med en siste kraft klarer Megatron å skrive inn et grafisk kart på brillene til Witwicky.

Uten å vite hva dette er går brillene i arv og havner til slutt hos Sam Witwicky. Sam er mest interessert i damer og biler, og bestemmer seg for å selge brillene på e-bay. Dette fører til at både Autobots og Deception finner ham og kampen om kartet er i gang.


For de av oss som kjenner til Transformers, kan vi fra før av vite at dette er ingen film man behøver å tenke så mye på. Og når man i tillegg ser at Michael Bay skal stå for regien, skjønner man at det her kommer til å bli en heseblesende actionfylt film med kjappe dialoger og mye moro. Og Bay skuffer ikke. Han legger til akkurat den rette dose med action som skal til for at publikum sitter naglet til stolen, og når den velkjente transformasjonslyden kommer sitter vi med et smil om munnen.

Det er ingen tvil om at man må se på denne filmen som en effektfilm. Det her er ingen Gudfaren eller Brokeback Mountain hvor alt ligger i dialogen og/eller naturen omkring. Bay setter kamerat så nært han kan og det er noe som skjer nesten gjennom hele den 2,5 timers lange filmen. Det er et stort under hvis denne filmen ikke blir nominert til de fleste tekniske prisene under neste års Oscar, og den kommer garantert til å ta med seg noen hjem også.


På skuespillersiden stiller ikke filmen like sterkt som ved det tekniske, men det betyr allikevel ikke at filmen slet på denne delen. Shia LaBeouf er forholdsvis ukjent for de fleste av oss, selv om han har spilt filmer og tv-serier i ti år nå. LaBeouf gjorde en god rolle i noe som sier seg å være en på en måte en ganske krevende rolle, da du ikke har noen å spille mot i mange av scenene. Megan Fox er med først og fremst for at guttene skal se på noe annet enn robotene, og denne rollen får hun til med glans. Hennes rolle kunne nok vært fylt av de fleste med bar mage, bryster og et pent ansikt, men Fox gjør det helt greitt. Noen større navn er også med i mindre roller, som f.eks. Tyrese Gibson, Jon Voight, John Turturro og Bernie Mac, men disse er bare med i en liten del av filmen.

Filmen ender opp med å først og fremst å underholde, noe den gjør nesten hele tiden. Fra introduksjonen av menneskene, introduksjonen av de gode og onde robotene til kampene og jakten på livet, er Transformers en meget god film, som anbefales for alle som elsker denne type actionfilmer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse