Annonse

Filminfo og video

Mklarna

Jeg hadde aldri hørt om Mäklarna før, og hadde ingen anelse på hva jeg satte meg ned for å se. Etter å ha sett tittelen og lest på coveret, skjønte jeg at vi skulle inn i det svenske eiendomsmeglerlivet. Serien består av 12 episoder på 30 minutter, hvor vi følger Kaj og Vilma. Kaj har alt, han har en perfekt jobb hvor han tjener gode penger, og er gift med Maggan. En dag blir alt dette borte, han får sparken fra jobben for å ha tatt noen jobber privat og fruen kaster ham ut etter å ha funnet ut at han har vært utro. Kaj bestemmer seg for å oppsøke sin gamle mentor Gunnar, som brått dør like etterpå. Men før han dør får han Kaj til å love å lære bort yrket til sin datter Vilma. Og det er denne jobben vi følger i de 12 episodene.

Og skal jeg være helt ærlig så begynte serien veldig bra, humoren satt løst og spesielt Kjell Bergqvist spilte veldig bra som den slaskete Kaj. Jeg fikk aldri helt sansen for Cecilia Frodes tolkning av Vilma, hun ble bare så altfor dum og pretensiøs. Det gikk bra de første to episodene, men etter hvert så måtte man bare nyte de scenene hvor hun ikke deltok.

Men det måtte etter hvert ta slutt, og det føles ut som om da manusforfatterne ikke klarte å tyne mer ut av det som faktisk var morsomt, nemlig forholdet mellom Kaj og Vilma, så måtte de ty til noe helt annet. Og det var selve megleryrket som fikk gjennomgå hardest. Alle meglerne blir fremstilt som totale idioter, drankere og en gjeng håpløse personer. Om alle svenske meglere er slik, eller om det er en måte å overdramatisere en stereotypisk fremstilling skal jeg ikke begi meg innpå, men rundt episode 8 begynte det å bli mer enn parodi enn et humorprogram.

Det ble også etter hvert alt for stor fokus på problemene som Kaj og Vilma hadde, og jeg tok meg selv i å tenke: ”Skal de aldri oppleve noe positivt?” Og det ser det tilsynlatende ikke ut til at de gjør heller. Så for å konkludere vil jeg si at de første tre-fire episodene er de beste, og hvor resten er noe tull som det ser ut til at de har laget kun for å få nok episoder
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse