Annonse

Filminfo og video

Pocoyo: Pocoyo danser

Pocoyo er en liten gutt, som lever i en nokså hvit verden sammen med vennene sine. Det er ikke mye han skjønner av ting og tang og får dermed med seg vennene og "publikum" til å hjelpe ham med å fortelle hvordan de forskjellige gjenstandene virker og hva de er til for. Pocoyo er med andre ord enda en barneserie som følger den siste trenden om at ungene skal aktiviseres gjennom TV-ruta. Produsentene har forstått at barna sitter mye mer foran fjernsynet enn de gjorde for noen år siden, og dette gjenspeiler seg i det barna ser på nå. Borte er Postman Pat, Portveien 2 og Jul i Skomakergata, inn kommer de stimulerende programmene som Fanny, Teletubbies og nettopp Pocoyo.

Hver DVD inneholder 16 episoder på 5-6 minutter hver. Alt er dataanimert i en hvit verden, med sterke kontraster og klare farger. Da jeg satte på filmen ble til og med min 5 måneder gamle sønn opptatt av å se på de mange fine fargene som dukket opp. Bevegelsene er ikke helt som vanlige mennesker, Pocoyo hopper litt hit og dit, står på hodet og gjør en hel del ablegøyer, slik man forventer av små barn. Og med den alt for kjente stemmen til Harald Mæhle i bakgrunnen, er det ingen tvil om at Pocoyo er en suksess for de små.

Men det er tydelig at det er en aldersgrense på denne serien, nettopp slik det er med f.eks. Teletubbies. Jeg vil tro Pocoyo passer best for barn i alderen 1 til 4 år. Min datter på snart fem følger såvidt med, men hun er ikke like interessert i Pocoyo som hun er i noen av de andre programmene som går på Disney Channel. Har du noen yngre derimot ville jeg tro denne falt godt i smak.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse