Annonse

Filminfo og video

Hombres

Den småsleipe nordmannen Pål Skogland lurer med seg brødrene Victor og Emil inn i en pengesvindel verdt 354 millioner. Sammen med pappagutten Manne, som lever av fars penger, prøver de å lure til seg penger som skal hvitvaskes og drar til Mallorca for å hente dem ut. Dette blir en langt mer innviklet og dramatisk reise enn hva noen hadde forventet på forhånd. Pengene viser seg å være alt annet enn lettjente.

Det var fantastisk morsomt å sette seg ned og pløye gjennom disse åtte episodene med sekstimers materiale. For når det har blitt lagt så mye penger i et prosjekt, bør det også levers når varene skal ut på markedet og det er ingen tvil om at serien leverer pangklasse av action. Serien har både nerve, drama, vittighet, vendinger og overraskelser. Kaoset rundt den enorme pengesummen er rent herlig. Du sitter der og venter på vendingene, lurer, tror og setter pris på rolleinnehaverne og historien. Det er jo klart det føles litt virkelighetsfjernt til tider. Det er jo ikke lett å forestille seg denne handlingen i virkeligheten, men så skal det sies at dette er minst like troverdig som en hvilken som helst annen actionserie der ute. For det er ikke ofte vi blir presentert for en så god serie i et skandinavisk samarbeid, og fra den nordlige målestokk er det sikkert en stund til neste gang vi får en så feit serie over skjermen.


Pappagutten Manne er seriens store sjarmør og mannen som holder motet oppe. Om det ser aldri så mørkt ut så kan han smile og få humøret tilbake med sin naive gutteaktighet. Han er definitivt en mann å ha med seg i krigen, men kun hvis du kan sette ham av på neste stasjon når de dårlige vibbene kommer. Selv de enkleste oppgaver kan krølles til fort som F hvis ikke nervene holder fokus. Vår norske venn, spilt av Christian Skolmen, er av den sleipe typen og med drømmen om det perfekte kuppet, gyver han løs på oppgaven med så manipulere gjengen. Han sparer ikke på noe og legger virkelig sjelen i sitt arbeid etter den digre summen. Men så utvikler det seg jo et interessant spørsmål: Hvem lurer egentlig hvem her, kan de stole på hverandre og vil de noensinne få kloa i de pengene? Hombres er en fantastisk flott serie med høy underholdningsfaktor. Bruke noen lørdager fremover for å se denne sjappa av en film? Ja, det er ikke noe å lure på. La disse fire guttene stjele tiden fra deg og la deg moro av det som har potensial til å bli en skandinavisk klassiker.

Hvorfor du eventuelt ikke bør se den? Tja, liker du ikke norsk/svenske filmer bør du ikke se den, pleier du å boikotte alt som kommer hjemmefra bør du la være og hvis janteloven gjelder, da er det like greit å droppe hele serien. Men hvis du bare kan sette deg ned og ikke bry deg med opphavet, hvis du kan stille tvilen til null og gi dette sjansen den fortjener, så vil jeg tro at du blir positivt overrasket. Og selv om denne serien svinger mellom action drama til rent komisk til tider, så er Hombres like fullt vakkert fremstilt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse