Annonse

Filminfo og video

Ask the Dust

Filmen har en lang historie, da regissør Robert Towne har forsøkt å få denne laget i snart ti år. Først var Johnny Depp interessert i rollen som Arturo Bandini, men ingen studio ville ta ansvar. Rundt 2001-2002 kontaktet Towne den da heller ukjente irske skuespilleren Colin Farrell om muligheten til å spille den italienske forfatteren Bandini. To år senere var produksjonen i gang, Colin hadde blitt superstjerne og Salma Hayek takket ja til å spille motparten. Allikevel gikk det enda to år før filmen ble lansert, med heller skuffende tall (filmen spilte inn kun 750.000 dollar på kino).

Ask the Dust er lagt til depresjonstiden, og er ment å ta for seg dette emnet. Arturo Bandini er av italiensk bakgrunn og prøver å slå gjennom som en forfatter. Camilla er immigrant fra Mexico, hvis største ønske er å gifte seg med en rik amerikaner for å oppfylle sine største drømmer om å bli en amerikansk statsborger. Arturo og Camilla møtes tilfeldigvis på en kafé hvor hun jobber, og fra første øyeblikk forelsker de seg i hverandre, like mye som de er bestemte på å hate hverandre.

Det denne filmen trekker mest opp på er måten den er filmet. Den er varm, rolig og avslappet, og med vakker natur rundt. Caleb Deschanel har mange sterke filmer bak seg, og han har virkelig tatt med seg sin lange karriere og erfaring inn i denne filmen, og gjort den til et vakkert syn å se på. Det andre som trekker opp er sterke rolleprestasjoner av både Colin Farrell og Salma Hayek. Vanligvis er ikke voiceovers å anbefale på filmer, men Farrells rolige fortellerstemme passer utrolig godt inn i denne filmen. Hayek passer godt som Camilla og samspillet med Farrell er av de bedre hun har kommet med. I tillegg gir hun karene en ekstra grunn til å se filmen med å løpe kliss naken rundt i havet.

Etter å ha sett ekstramaterialet skjønner jeg hvor mye Robert Towne brenner for dette prosjektet, han har til og med snakket med den nå avdøde forfatteren John Fante om muligheten til å lage en film ut av boken hans. Men tross god filming og godt skuespiller sitter du tilbake med et litt skuffet inntrykk av helheten i filmen, uten å kunne helt forklare hvorfor. Muligens fordi du har sett det før, og du får en film full av de typiske Hollywood-klisjeene mot slutten av filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse