Annonse
I de siste ukene har det vært veldig mye snakk på filmatiseringen av Hobbiten, JRR Tolkiens første bok fra Midgard. Fans av Ringenes Herre-filmene har nærmest satt krav på at Peter Jackson skal ta på seg oppgaven å regissere denne filmen. Men på grunn av krangelen mellom PJ og New Line Cinema (som sitter på rettighetene til boka), har dette ikke blitt sett på så lett. Dermed ble plutselig Sam Raimi dratt inn i ryktekampen som andremann bak PJ i kampen om regissørstolen.

Men nå har LA Times vært i kontakt med Bob Shaye, en av grunnleggerne av New Line Cinema, nettopp om Jackson skal få ta oss med tilbake til Hobsyssel. Shaye fikk spørsmål om de har vært i kontakt med Jacksons assistenter: "Ja, det er i grunn et riktig utsagn. Hvis vi legger vår personlige krangel til side, har jeg den største respekt for Peter [Jackson] og ville virkelig ønsket at han skal ha en slags kreativ virkemåte på Hobbiten."


Noen er usikre på om de ønsker å bruke Peter Jackson eller kun hans kjente Weta for filmatiseringen, men ifølge nyhetsbyrået IESB har Sam Raimi nå allerede påtatt seg rollen som regissør for Hobbiten, i stedet for en ny innspilling av filmen Clash of the Titans. IESBs kilde forteller at Raimi skal regissere, mens Jackson skal ta på seg produsentrollen.

Ian McKellan har også innrømmet at hvis Peter Jackson og Fran Walsh tar kontakt med ham angående en reprise av rollen som Gandalf, ville han uten tvil få til en diskusjon rundt dette. Da McKellan var i New Zealand med Royal Shakespear Company snakket han for alvor om muligheten: "Jeg vil veldig gjerne være med på denne filmen, men jeg vet ikke om det kommer til å skje. Hvis Peter Jackson ender opp med å regissere eller produsere filmen her i New Zealand, ville det vært flott. Peter var veldig snill da han annonserte tidligere at han ikke kom til å regissere denne filmen, han sendte meg et brev hvor han skrev: "Selvfølgelig må du spille Gandalf, Ian, hvis det blir så denne filmen blir realisert." Dette brevet betydde mye for meg, fordi jeg ville følt at jeg ikke var trofast hvis jeg tok rollen uten Peter ved roret. Jeg har denne følelsen av at hver dag som går uten at noe annonseres, nærmer det seg dagen da de ikke har rettigheter til å spille inn filmen lenger."


Men det er ikke bare Ian McKellan som har muligheten til å gjenta rollen fra Ringenes Herre. Andy Serkis kan komme tilbake som Gollum/Sméagol, Ian Holm som Bilbo og Hugo Weaving som Elrond. Sistnevnte har i følge rykter gått ut og sagt han ikke er interessert i å komme tilbake, men det vet man ikke sikkert foreløpig.

Ifølge imdb.com har Hobbiten en planlagt lansering i 2009, så får vi se hva som skjer. Med eller uten Peter Jackson!

Les brevet Peter Jackson sendte theonering.net
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse