Annonse

Filminfo og video

Rush hour 3

Jackie Chan og Chris Tucker er tilbake noen år etter vi sist så dem, som henholdsvis Chief Inspector Lee og Detective James Carter. Lee jobber nå som sikkerhetsvakt for den kinesiske ambassadøren Han, mens Carter har blitt degradert til trafikkonstabel, med variert hell. Vennskapet sitter ikke der det vanligvis var, mest fordi Lee mener Carter jaget bort kjæresten hans.


Men når ambassadør Han blir forsøkt myrdet av den kinesiske triaden, må Lee og Carter samarbeide igjen for å løse saken bak denne hendelsen. Jakten på en av verdens mest organiserte og farligste mafiagjeng fører dem til Frankrike, hvor de treffer på skjønnheten Genevieve, som tilsynelatende har mye informasjon om lederne i triaden. Nå må de beskytte Genevieve, samtidig som de skal prøve å få tak i mannen som prøvde å drepe Han.

Det første inntrykket jeg satt tilbake med var at dette var noe jeg hadde sett før. Filmen er på en måte kliss lik både eneren og toeren, bare pakket inn litt annerledes. Du tar en dose Jackie Chan-slossing, en rappkjeftet Chris Tucker, en dose slemme folk som kan sloss, høye bygninger, velkoreograferte actionscener og fine damer på toppen av det hele. I den første filmen var handlingen lagt til Los Angeles, i toeren var vi i Hong Kong (og delvis Las Vegas), i år foregår det meste i Paris.

Men selv om det er tilfelle at man ikke blir særlig overrasket over selve handlingen i filmen, så satt jeg allikevel tilbake med et smil om munnen, og lattermusklene hadde virkelig blitt satt på prøve i løpet av de nitti minuttene filmen varte. Det meste kommer selvfølgelig av dialogen, hvor Chris Tucker igjen har fått lov til å utfolde seg, og igjen får han det til på en meget god måte. Jackie Chan har også blitt tøffere etter hvert som han har fått flere amerikanske filmer på baken, og i denne filmen får han også lov til å komme med en del gode kommentarer. Samspillet mellom disse to har virkelig tatt seg opp, og det er dette filmen virkelig tjener på.

Actionscenene er det ikke mye å egentlig si så mye om, du får det du forventer deg og Jackie Chan leverer de sakene han får. Men skal jeg være helt ærlig er jeg faktisk litt skuffet når det gjelder actionscenene i treeren, da de ikke lever opp til de to første filmene, eller for den saks skyld de andre filmene til Jackie Chan. De improvisatoriske våpnene er ikke lenger tilstedeværende, kampene er ikke bygget opp med den humoren du vanligvis ser i Chan-filmer, de blir rett og slett nesten kjedelige. Etter å ha laget uttallige filmer, samt at han selvfølgelig begynner å dra på årene, så skjønner jeg at det er vanskelig å la seg overgå seg selv gang på gang, og Rush Hour 3 er et eksempel på at nettopp dette ikke lar seg gjøre. Scenene er jo selvfølgelig bra og velkoreograferte og slik, men i denne filmen må jeg innrømme at det er en helt annen scene enn slosscenene som stikker av med premien denne gangen, nemlig motorsykkelscenene. Uten å avsløre for mye vil jeg bare gi stikkordene motorsykkel, hopp og varebil. Utrolig morsomt, og uten tvil en av filmens beste scener.

Så, for å avslutte anmeldelsen, og for å komme med en slags konklusjon, vil jeg si at skal du se Rush Hour 3 må du for det første like både Jackie Chan og Chris Tucker, samt at du må ha sett og likt de to foregående filmene med Lee og Carter. Fyller du begge disse kriteriene, får du se en god og underholdende film
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse