Annonse
Kampen mellom Blueray og HD er tøff, og det er vanskelig å spå et utfall av denne krigen. Lenge så det ut til at Blueray skulle stikke av med seieren, da de takket være PS3 og flerfoldige versjoner av spiller ute på markedet selger dobbelt så mange plater som HD. Men nå har Paramount sagt at de fra nå av kun vil utgi sine titler på HD. Fra før har Universal og Dreamworks sagt det samme. Paramount begynte faktisk først som HD-leverandør, ombestemte seg og ga ut i begge formater, før de ombestemte seg igjen og kun leverer til HD.

Mange vil tro at med så sterke selskaper i ryggen vil HD øke sitt omfang blant publikum. Den eneste forskjellen, som er ganske så stor, er at avtalen mellom Paramount/Dreamworks og HD ikke gjelder tidligere filmer av Steven Spielberg. Disse vil fremdeles bli gitt ut i begge formater, og hadde vært det sterkeste kortet for HD-tilhengerne.

Det ser med andre ord ikke ut som om krigen kommer til å være over med det første, og publikum må bare sitte og vente til alle får bestemt seg. I mellomtiden får man heller skaffe seg en dvd-spiller som kan avspille begge format, og kose seg med at krigen i hvert fall holder prisene nede.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse