Annonse
Mens man på sommeren kan kose seg med lett underholdning, latter og typiske popcorn-filmer, skifter Hollywood nå bane og går over til den litt mer seriøse og dramatiske delen av filmtitler, hvor hovedmålet selvfølgelig er å stå på scena i Kodak Theatre den 24. februar 2008 med en Oscar-statuett i hånden.


Filmer som "3:10 to Yuma" med Russell Crowe og Christian Bale, og "Elizabeth: The Golden Age" med Cate Blanchett og Clive Owen er de første som kommer i denne kategorien, og som begge er sett på som sterke utfordrere til det gyldne trofeet. Men det betyr selvfølgelig ikke at de som ser etter litt humor og spenning må vente, for det kommer også filmer som Jodie Fosters actionfilm "The Brave One", Ben Stillers komedie "The Heartbreak Kid" (hans andre film med Farrelly-brødrene) og Disneys eventyrfortelling "Enchanted".

"Jeg tror publikum vil bli underholdt. Jeg tror de vil bli rørt. Jeg tror de vil bli tatt med på en reise, og den siste tingen de vil er å bli predikert til," sa Charlize Theron i et intervju nylig. Theron selv er med i en av de mer alvorlige filmer som kommer denne høsten, med "In the Valley of Elah", skrevet og regissert av Paul Haggis, mannen bak "Crash". Denne filmen handler om en tidligere militær politimann, spilt av Tommy Lee Jones, som etterforsker drapet på sin sønn, en Irak-soldat hjemme på perm.

Andre sterke filmer man kan forvente seg i september i USA og litt senere i Norge er "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" med Brad Pitt, "King of California" med Michael Douglas, "Into the Wild" regissert av Sean Penn og Ang Lee's "Lust, Caution". Før måneden avsluttes med et stort smell med filmen "The Kingdom", med Jamie Foxx og Jennifer Garner som FBI agenter sendt til Saudi Arabia for å etterforske en bombing, noe som sparker igang kulturforskjeller mellom midtøsten og den vestlige verden. Filmen er regissert av Peter Berg som sier følgende om filmen: "Jeg ønsket å lage en film som omhandlet Midtøsten og som tok for seg religiøs ekstremisme. Men først og fremst ønsket jeg å lage en film som... som folk virkelig liker."

Oktober starter litt lettere med Ben Stiller's "Heartbreak Kid" som handler om en mann som jakter på drømmekvinnen, mens han er på sin bryllupsreise, filmen er fyllt med tørre vitser, rar sex og andre typiske kjennemerker fra en Farrelly-film. Deretter kommer Wes Anderson med sin komedie "The Darjeeling Limited" om tre venner som reiser på en spirituell rundtur i India.

Det kommer også seriøse filmer i oktober, med blant annet George Clooneys "Michael Clayton", hvor han spiller en mann som er ansatt av et advokatfirma for å hjelpe en advokat som har havnet i en konspirasjon. Til slutt i oktober kommer John Cusack med "Grace is Gone" om en manns sorg etter å ha mistet sin kone i Irak-krigen.

Tidlig i november kommer høstens første barnefilm fra Hollywood, med filmen "Bee Movie", skapt av komikeren Jerry Seinfeld. Filmen handler om en bie som forlater sitt rede på landet, for å bosette seg i Manhatten. Deretter kommer en annen delvis animert film med Robert Zemeckis "Beowulf", som allerede har fått mye omtale på grunn av Angelina Jolies flere nakenscener. Filmen bruker motion-capture teknologi for å fortelle de episke historiene om Beowulfs kriger.

Paul Giamatti og Vince Vaughn portretterer rivalerende brødre (Julenissen og hans onde bror) i filmen Fred Claus", og Disney-filmen "Enchanted" forteller om en eventyrprinsesse som brutalt blir satt inn i den ekte verden. Prinsessen portretteres av Amy Adams, og drømmeprinsen av "Grays Anatomy"-stjernen Patrick Dempsey.

Til slutt dukker Denzel Washington og Russell Crowe opp i filmen "American Gangster" av Ridley Scott, og Tom Cruise spiller i "Lion of Lambs" av Robert Redford.

Ting tyder virkelig på at det er høst, og at kappløpet mot Oscar er i gang.


Følgende filmer i artikkelen er nevnt med amerikansk utgivelsesmåned. Nedenfor er de norske datoene satt, så fremt de er bekreftet
3:10 to Yuma - 23.11.07
Elizabeth: The Golden Age - 02.11.07
The Brave One - 28.09.07
In the Valley of Elah - 11.01.08
The Assassination of Jesse James - 09.11.07
King of California - ikke satt dato
Into the Wild - 09.11.07
Lust, Caution - 29.02.08
The Kingdom - 12.10.07
The Heartbreak Kid - 19.10.07
The Darjeeling Limited - 08.02.08
Michael Clayton - 26.10.07
Grace is Gone - ikke satt dato
Bee Movie - 26.12.07
Beowulf - 23.11.07
Fred Claus - ikke satt dato
Enchanted - 26.12.07
American Gangster - 18.01.08
Lions for Lambs - 09.11.07
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse