Annonse

Filminfo og video

Shrek den Tredje

Shrek har nå blitt godkjent i kongefamilien i Langt Langt Borte, og da Kong Harald dør er Shrek neste i rekken for tronen. Dette er ikke Shrek komfortabel med, da han helst vil flytte tilbake til sumpen sin. Shrek bestemmer seg for å finne en annen mulig tronarving, Fionas fetter Artie. Men i veien står Drømmeprinsen, som mener han er den rettferdige arvingen.


Dette er den tredje filmen på seks år og vi har ikke kommet noe særlig lenger i historien av den grunnen. Teknologien og animasjonen har blitt mye bedre siden den første filmen og det er veldig markante forskjeller på dette, men dessverre er mye av den gode følelsen fra spesielt den første filmen borte. Det er selvfølgelig en del morsomme kommentarer og hendelser, men det å gå ut av kinosalen var ikke det samme. En ting som går gjennom alle filmene, og det er den voksne humoren. Selv om barn også kan se på disse filmene, er det tydelig at mye av hendelsene vi voksne ler av, ikke er like forståelig som for barn.

Borte er også Andrew Adamson, regissøren av de to foregående filmene. Han har vært travelt opptatt med Narnia-filmene, og har overlatt ansvaret til Chris Miller, som blant annet stod for manuset til de to første filmene. Han kan nok ikke belastes for at filmen ikke slår like godt an, da filmen teknisk sett er hakket bedre.


Jeg var og så på den norske versjonen av filmen, og har fort funnet ut at Shrek er en av de få animasjonsfilmene som faktisk går an å se på norsk også, dette har tidligere vært takket være Thomas Giertsens tolkning av eselet, og han skuffer heller ikke denne gangen. Thomas er en fryd å høre på, og han er omtrentlig like irriterende som Eddie Murphy prøver å være.

Alt i alt må det konkluderes med at Shrek den Tredje er ingen dårlig film, og stående alene hadde den nok fått en bedre mottagelse enn dette. Men som sagt i innledningen så vil denne filmen bli sammenlignet med de to første filmene, og det taper den på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse