Annonse

Filminfo og video

Triple Agent

I Triple Agent treffer vi på den greske Arsinoé og russiske Fiodor som har flyktet til Frankrike for å bo sammen der, etter at kommunistene tvang seg til makten i Russland. Tidspunktet er i 1936-37, den spanske borgerkrigen starter og Hitler og Stalin begynner å trekke våpen og sosialistene inntar Frankrike. Arsinoé er en kunstner og maler bilder av blant andre sine kommunistiske naboer, Fiodor jobber for den hvite hær og spiller et sjakkspill hvor kjærlighet til landet, kona, ideologi og sjalusier fører til en kamp om liv og død.

Nå er jeg ikke særlig kjent med Eric Rohmers filmer, og vet ikke om dette er måten han velger å fortelle sine historier, men med Triple Agent har han valgt å la handlingen bli fortalt med ord, mot å vise den med bilder. Dette gjør at filmen krever veldig mye av titteren, spesielt i de lange dialogene Fiodor har for å forklare sin kone hva han driver med og hva han står for.

Meget mulig at dette er en film man må se opp til flere ganger for å få med seg nyansene i alle dialogene, for å finne historien, og ikke minst for å forstå Fiodor og hans motiver. Men da jeg så denne filmen var det en tung fornøyelse, og historien grep meg ikke slik den kanskje burde ha gjort. Katerina Didaskalu og Serge Renko som henholdsvis Arsinoé og Fiodor spilte rollene sine meget bra, noe man er avhengig av i en slik type film. Men for meg gjør de ikke nok til at filmen får ståkarakter.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse