Annonse
Og det er ingen ringere enn actionregissør John Woo som har tatt på seg ansvaret med å formidle de 80 millioner dollarene til skjermen. Filmen nærmer seg nå avslutningen av innspillingen, men filmen har fremdeles noen høye murer den skal klatre over, blant annet med å skaffe seg amerikanske distribusjonsrettigheter, samt å leve opp til de veldig høye forventningene som den kinesiske regjeringen har.

Selv med mye ekstremvær har Woo håp om å fullføre prosjektet som planlagt. Å spille inn film i tropevarme i de nordlige ørkenområdene midt på sommeren tar på kreftene til de fleste, og da de i tillegg fikk ødelagt flere kulisser på grunn av mye nedbør på lokasjon sørover i landet, har håpet ofte hengt i en tynn tråd. Men nå har filmen med dette vanvittige budsjettet sett ut i fra asiatiske filmer (her har filmer sjelden høyere budsjett enn et par millioner dollar) kommet tilbake på rett spor. "Det går bedre nå, we har igjen en måned med innspilling, og forventer å avslutte mot slutten av oktober, eventuellt midten av november," sier Terence Chang, filmens produsent og Woo's partner i Lion Rock Entertainment.

Filmen, som har fått tittelen "Red Cliff", er Woo's første kinesisk-språklige film etter mange år i Hollywood. Filmen er skrevet av Woo Chan Khan, Gou Zheng og Zheng Heyu og den har en estimert varighet på fire timer. Asiatiske land vil få en film delt i to med første film i juni og andre i desember, mens europeiske og amerikanske land vil få en film på rundt 2,5 timer.

"Vi har allerede solgt filmen til det europeiske markedet," sier Chang. "Men vi holder den litt tilbake i det amerikanske markedet, fordi folk der har et feil syn på kinesiske filmer. De tenker Hero og Snikende Tiger, Skjult Drage, men dette er noe annet, og vi har veldig lyst til å vise dem filmen når den er ferdig."

"Red Cliff" er basert på den klassiske kinesiske novellen "Romance of the Three Kingdoms", og tar for seg hendelser i "Three Kingdoms" perioden i det antikke Kina, med stor vekt på slaget ved Red Cliff. Filmens skuespillere er blant annet Tony Leung Chiu-wai (Internal Affairs), Zhang Fengyi (Farewell My Concubine), Chiling Lin, Vicky Zhao (Shaolin Soccer) og Hu Jun (Internal Affairs 2).
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse