Annonse
Dødsfall på film kan være tragiske, heroiske, spennende og noen ganger morsomme. Her har vi satt sammen de ti beste måtene å forlate scenen, fra Bambi til Psycho. Vårt eneste kriterie? Personen kan ikke komme tilbake senere i filmen (beklager E.T.)

1. Janet Leigh - Psycho
(Alfred Hitchcock, 1960)
Det er Hitchcock sin filming og Bernard Herrmann's skrikende filmmusikk som skaper terroren i denne filmen, den ultimate slasher-filmen. Enkle ingredienser - en skygge, en kniv, et skrik, litt blod - og nydelig satt sammen gjør dette til den klare vinner.

2. King Kong - King Kong
(Merian C. Cooper & Ernest B. Shoedsack, 1933)
Den edleste ape møter sin tragiske skjebne på toppen av Empire State Building. Plaget av en sverm med jagerfly kjemper Kong til slutten, men faller etter hvert ned og møter døden.

3. James Cagney - White Heat
(Raoul Walsh, 1949)
Mens han forfølger sitt mål om å hevne sin mors død setter psykopaten Cody Jarrett ut på et farlig oppdrag. Han blir til slutt fanget i en felle av flere snikskyttere fra politiet, og bestemmer seg for å tømme pistolen mot en kjemisk tank, mens han skriker ut: "Made it, Ma! Top of the world!"

4. Paul Newman og Robert Redford - Butch Cassidy and the Sundance Kid
(George Roy Hill, 1959)
Det er deres siste kamp; ikke en gang den raske Sundance Kid kan kjempe mot hundrevis av bolivianske soldater. Omringet av politiet, løper Butch Cassidy og Sundance Kid ut for en siste kamp om ære.

5. Sean Penn - Dead Man Walking
(Tim Robbins, 1995)
"I want the last face you see in this world to be the face of love, so you look at me when they do this thing. I'll be the face of love for you."
Voldtektsmann og morderen Matthew Poncelet (Sean Penn) blir drept med en dødelig gift for sine brutale handlinger, mens den største aktivisten mot dødsstraff Sister Helen Prejean (Susan Sarandon) står og ser på. En smertefull, ærlig og tapper anerkjennelse.

6. Bambi's mor - Bambi
(David D. Hand, 1942)
Det lille rådyret Bambi, helt alene i den store mørke skogen. Ingen film har klart å formidle sorgen og terroren til et forlatt barn slik Walt Disney gjorde med denne filmen. En levende utredning om den angsten døden etterlater.

7. John Hurt - Alien
(Ridley Scott, 1979)
John Hurt gir en unaturlig fødsel til et monster. I store krampetrekninger på bordet, med blod sprutende fra magen, hans store magen sprekker opp og en alien løper ut. En eksplosiv og blodig død som er forløperen til alt det onde Scott og co gir oss i denne filmen.

8. Phil LaMarr - Pulp Fiction
(Quentin Tarantino, 1994)
Tarantino gir oss mulighet til å velge og vrake i dødsfall i sine filmer, men det er ingen som er mer sjokkerende enn Marvin's (Phil LaMarr) raske utgang fra filmen Pulp Fiction. Mens innholdet i hans hodet blir sprutet over hele bakruta i Vincent og Jules' bil, satt vi tilbake målløse, og litt skamfulle over hva vi egentlig hadde ledd av. Men for en vaskeoperasjon.

9. Susan Sarandon og Geena Davies - Thelma and Louise
(Ridley Scott, 1991)
Etter å ha blitt svindlet av J.D. (Brad Pitt) og jaget av Hal Slocumb (Harvey Keitel), Thelma (Geena Davies) og Louise (Susan Sarandon) takker for seg med stil, i stedet for å komme i fengsel. Og hvilken måte passer bedre enn å kjøre sin '66 Thunderbird utenfor stupet på Grand Canyon. Døden blir den ultimate befrielsen.

10. Forskjellige - Raiders of the Lost Ark
(Steven Spielberg, 1981)
Noen ganger trenger du en helt. Indiana Jones kvitter seg av med sine fiender på forskjellige grusomme måter: en mann blir dyttet inn i propellen på et fly, den sverdsvingende mannen som blir drept med et skudd, eller den fantastiske ansiktsmeltende nazien. Velg selv...

Kilde: CNN
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse